НА спортским теренима играчи праве врхунске резултате, освајају трофеје, нижу победе, а некоме се посрећи да уз све то пронађе и велику љубав. Одбојкаш Војводине Немања Машуловић (24), уједно и репрезентативац наше земље, своју изабраницу Наташу Савовић (26), играчицу Клека, упознао је после њеног меча на Ади Циганлији, где је учествовала на турниру који се играо на песку. Сада су једно другом највећа подршка, не само са трибина већ и у свим осталим животним искушењима.

- Чак и тад, кад је нисам познавао, навијао сам за њу и нервирао се кад изгуби поен - признаје Немања. - Сад је још горе, теже ми падају њене утакмице него моје. Сећам се да сам дошао на Аду да гледам финалне мечеве и кад се завршило, упознала нас је њена најбоља другарица, а моја клупска колегиница.

Судбински сусрет добро памти и Наташа, претходних година чланица националног тима у одбојци на песку, за коју признаје да је воли више него дворанску.

- Дефинитивно нас је одбојка спојила. Први заједнички излазак био је гледање финала СП за одбојкаше. Тако да и дан-данас уживамо уз наш спорт. Немања ове сезоне у Војводини игра са много успеха, па ми није стресно да га гледам. Али, кад је неки важан сусрет, оптеретим се више него кад ја играм. Његова каријера је на знатно вишем нивоу, па онда је нормално да проживљавам уз њега стресне тренутке, победе, успехе... - додаје Наташа.

Машуловић је у Војводину стигао из Звезде, и већ је подигао два трофеја у Суперкупу и Купу.
ДРУЖИМО СЕ СА ЛЕНКОМ ВАНРЕДНО стање успевају да поднесу заједничким снагама. Током сезоне су због клупских обавеза живели на релацији Зрењанин - Београд - Нови Сад, а сад су у главном граду.
- Имали смо прилику неколико дана да проведемо у Гаџином Хану, у околини Ниша, одакле је Немања. Тамо живе његови родитељи и због обавеза нисмо дуго одлазили код њих. Сад смо у Београду, тренирамо колико нам околности дозвољавају, статичне вежбе снаге, гледамо серије, опорављамо тела од напорне сезоне. И дружимо се са мојом сестричином Ленком - појаснила је Наташа.

- Уз то смо успели и да уђемо у групну фазу Лиге шампиона, што бих издвојио као највећи успех, јер је то био најтежи задатак у овој такмичарској години. Надам се да ће се тренутна ситуација решити, па да ћемо бити у могућности да освојимо и пехар намењен шампиону Србије.

Савовићева је, после школовања у Америци, неколико месеци провела у шампионату Мађарске, а онда се вратила у Србију и заиграла Суперлигу у зрењанинском Клеку. Игра на позицији примача сервиса, ове сезоне је била један од најбољих поентера првенства.

- Нисам мислила да ће све тако испасти, хтела сам да тражим посао у струци, везано за математику и да се окренем неком другом начину живота. Међутим, велика љубав према спорту и то што сам упознала Немању, променили су ми планове. Лепа сезона је иза мене, три кола пре краја смо обезбедили опстанак, а остаје жал за плеј-офом који нам је за мало измакао.
Немањин дебитантски наступ у опреми са националним грбом обоје неће никад заборавити.

- Већ неколико година сам се спремао за то и онда када је дошла прва утакмица, прошлог лета у Канади, био сам баш мотивисан. Одиграо сам без притиска и можда су то били и најбољи поени у мом животу. Наша репрезентација је актуелни европски првак, тако да је мени сваки минут са тим момцима драгоцен - закључио је Машуловић.