Спортске игре младих (СИМ) Србије, са колегама из Босне и Херцеговине и Хрватске, покренуле су регионалну едукативну и превентивну акцију: #КодКућеЈеЗакон.

Спортске игре младих Србије великом дигиталном кампањом и деци и родитељима указују на важност останка у својим домовима, али им пружају и забаван и едукативан садржај путем свих комуникационих канала до наставка активности на спортским теренима.

Амбасадори Игара, прослављени спортисти и спортски радници, Немања Матић, Лука Модрић, Един Џеко и Свен Горан Ериксон придружили су се кампањи #КодКућеЈеЗакон, заједно с многобројним спортистима и јавним личностима које шаљу поруке подршке свима у региону, а посебно учесницима Спортских игара младих.

У ову иницијативу нису укључени само амбасадори и пријатељи Игара из Србије, Хрватске и Босне и Херцеговине, већ и из Европе, а поруке које стижу имају за циљ да сви схватимо колико је у овом тренутку битно да будемо одговорни према себи и другима и колико је важна узајамна подршка и солидарност.

Кампања позива на друштвену одговорност, нуди садржај деци док су код куће кроз хасхтаг који уједињује: #кодкућејезакон, а ту су и мотивационе поруке, али и поруке охрабрења наших спортиста и међународних амбасадора који су узор деци и младима у поштовању и неговању правих животних вредности које су данас значајније него икада пре.

С обзиром на ванредно стање у Републици Србији, активности су одложене до завршетка истог, у складу са мерама Владе Републике Србије.

Све планиране активности Спортских игара младих Србије за ову годину биће одржане по завршетку ванредног стања. Пламен Игара кренуће из Прибоја, општине која је изабрана за домаћина свечаног отварања Игара у Србији за 2020. годину.