СЕЛЕКТОР одбојкаша Слободан Ковач је у Пољској, где води Јастржебски Вегел, за сваки случај урадио тест на вирус корона и одахнуо је када му је речено да је негативан. Сада кормилар "орлова" чека да у Варшаву стигне специјални авион из Београда, како би се што пре вратио у Србију, Крагујевац.

- За време паузе, док првенство дефинитивно није отказано, тренирали смо појачано, тако да смо се неколико играча и ја пар дана осећали лоше. Одмах смо за сваки случај урадили тест на вирус корона. Била је фрка, реч је о непознатом вирусу, који се невероватно брзо шири. Хвала богу, тест је негативан, здрав сам - прича у телефонскон разговору за "Новости" Ковач.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Српски шампиони се удружили да помогну свом народу у борби против вируса корона: Спортисти донирали око 3.500 тестова!

Пошто су пре неколико дана Пољаци одлучили да прекину првенство и да не прогласе првака државе, Ковач покушава да се врати у земљу. Зато се обратио Амбасади Србије у Варшави, јер је и у Пољској обустављен авионски саобраћај.

- Послао сам све што је потребно. Речено ми је да чекам, али и да будем спреман да дођем у Варшаву чим ме позову. У амбасади су ми рекли да нас има двадесетак, да неки и одустају од тога да се врате, чим чују да морају у карантин. Али, мој дом је у Крагујевцу, где је и моја породица. Немам дилему, желим што пре да се вратим кући - наглашава Ковач.

Проблем је и то што је Јастржебски удаљен од пољске престонице четири и по сата вожње.

- И овде је све стало, постоје многобројна ограничења, али ми је физиотерапеут обећао да ће са мном путовати до пољске престонице, како би вратио кола у клуб. Хвала му - истиче Ковач.

Легендарни одбојкаш истиче да је и у Пољској скоро све стало:

- Овде нон-стоп иде полицијски аутомобил са поруком: "Останите код куће". Мало је људи на улицама, тек сам јуче први пут видео људе да улазе у супермаркет са маскама на лицу. Заиста није пријатно, али је, нажалост, тако у целом свету.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Левајац: Одлагање ОИ ми одговара да још више напредујем, надам се да ће се ово што пре завршити

Док чека да га позову из амбасаде, Ковач у слободно време чита књиге, чује се са породицом, пријатељима. И у сталном је контакту са репрезентативцима:

- Чујемо се свакодневно. Нарочито са играчима из Италије, који су у жаришту пандемије. Направили смо им план за тренинге у кућним условима, све им је послао професор Радаковић - наглашава Ковач.

ПЛАТЕ СЕ СМАЊУЈУ
ПРЕДСЕДНИЦИ пољских клубова су се на заједничкој видео-конференцији договорили да се играчима и тренерима плате умање за 20 одсто.
- Овде је одбојка веома популарна, велики новац је изгубљен због неиграња плеј-офа. Већина играча је прихватила предлог послодаваца и вратила се кући. Моји још нису пристали... Узеће нам две плате, али је најважније да смо ми живи и здрави. О осталом, отом потом - подвлачи Ковач.