Параолимпијски комитет Србије (ПОКС) саопштио је данас да у потпуности подржава одлагање Параолимпијских игара у Токију ове године због пандемије корона вируса и то истиче као апсолутно најисправнију одлуку која је у овом тренутку могла бити донета.

- Здравље и добробит људи морају увек бити, и јесу, наш први приоритет, а организација било ког спортског догађаја у овом тренутку није могућа. Сматрамо да је у овом тренутку апсолутни приоритет сачувати људске животе. Због тога је од кључне важности да, дисциплиновано, предузмемо све кораке како би покушали да спречимо ширење ове заразе - наводи се у саопштењу ПОКС.

Како се истиче, МОК и Влада Јапана су доношењем ове одлуке омогућили свим спортистима параолимпијцима да се посвете свом здрављу, да се сачувају и остану безбедни у овим тешким временима.

- Користимо ову прилику да поново позовемо све наше чланове, али и читаву заједницу, да доследно спроведу све прописане мере у циљу смањења могућности ширења вируса, од којих је најважнија она да останете код куће - истичу из ПОКС.