ЈЕДНА од најбољих одбојкашица света и велика српска узданица Милена Рашић направила је прошлог лета репрезентативну паузу, да би у поход на једино злато које јој недостаје у богатој колекцији кренула пуна елана и снаге. Вирус корона јој је, баш као и свима, пореметио планове. Ипак, њен такмичарски дух неће дозволити да се било шта у глави промени због одлагања Олимпијских игара за 2021. годину.

- Надам се да ћемо и годину дана касније остати фаворити - прокоментарисала је Милена чињеницу да су одбојкашице, актуелне светске и европске шампионке, многи с разлогом већ "видели" на главној позицији победничког постоља. - Била сам тужна кад сам чула вест, али тако је најбоље за све нас. То такмичење јесте сан свих спортиста, али сада је здравље најбитније.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Познат термин одржавања Олимпијских игара наредне године?

ПУСТЕ УЛИЦЕ ВЕЛИКОГ ГРАДАГРАД познат по увек пуним улицама потпуно је утихнуо.
- Чудно је јер смо навикли да је Истанбул увек пун људи, а сада је пуст. Не излазим напоље сем до продавнице. Вести углавном пратим на српским програмима, али наравно погледам и какво је стање у Турској. Велики је број заражених...

Рашићева је тренутно у Истанбулу, где већ шесту сезону заредом носи дрес моћног Вакифа.

- Живот нам је другачији ових дана од уобичајеног. Навикли смо на ритам од два тренинга дневно, а сад смо по цео дан у кући. Једина срећа је то што се напокон будимо без аларма - насмејала се Милена. - Шаљу нам сваког дана из клуба програм тренинга, тако да то радим. Недостаје, наравно, рад са лоптом и у сали, али сналазимо се и овако. А слободан део дана проводим уз причу, или на телефону са породицом, ту су занимације као што је слагалица, гледање филмова или серија. Има на ТВ неких реприза утакмица... Кад се све сабере, држимо се пароле "Остани код куће".

До прекида свих такмичења, Вакифбанка је успешно корачала ка трофејима...

- У регуларном делу домаћег првенства смо биле прве, тако да ако се не настави, бићемо прваци. Мада, више бих волела да одиграмо плеј--оф и дођемо на тај начин до титуле. У Лиги шампиона смо прошле у полуфинале, и то кад је већ ова прича о корони узела маха, па некако нисмо ни имале осећај да смо победиле. Следећег противника не знамо, јер нека четвртфинала нису успела да се одиграју. Ништа се не зна засад какав ће бити наставак и све је под знаком питања.

Од ове сезоне српском средњем блокеру друштво у тиму прави и Маја Огњеновић.

- Значи ми много, јер је за мене она један од најбољих дизача на свету. Знамо се 11 година из репрезентације и функционишемо веома добро. Често је довољно само да се погледамо и већ знамо шта мислимо.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Померање ОИ не одговара свим врхунским спортистима: Ветеранима теже због одлагања

Милена је средином сезоне, у јануару месецу, за сваки поен из блока давала одређену своту новца за помоћ коалама због пожара у Аустралији. Такви хумани потези долазе до изражаја и сада на целој планети.

- Солидарност је у оваквим тешким тренуцима и те како битна. Морамо сви да се ујединимо и ако то успемо - свет ће бити много лепше место за живот - закључила је Милена.

ЖАЛ ЗБОГ ПАУЗЕ
НИЈЕ била током 2019. у националном тиму на терену, али се трудила да буде често на трибинама.
- Пријало ми је то што сам провела време са породицом и пријатељима, то ми највише недостаје кад смо стално у жестоком ритму. Али била сам укључена у репрезентативне активности, дала сам све од себе да будем уз њих, макар као навијач. Морам да признам да сам мало и зажалила, јер кад не играш током лета, онда је баш теже да се на почетку клупске сезоне вратиш у форму.