МИЛОРАД Алексић, селектор женске ватерполо репрезентације Узбекистана, преживљава животну драму у Ташкенту. Млади стручњак из Кикинде се преко друштвених мрежа обратио за помоћ како би се што пре вратио у земљу, а у међувремену је због комшија морао да проведе целу ноћ у полицији како би доказао да је негативан на вирус корона. Данас је четврти пут за четири дана променио стан. И нада се да га нове комшије неће малтретирати.

- У хаосу сам, паници. Управо сада се усељавам у нови стан, четврти за четири дана. Невероватно је шта сам прексиноћ проживео због једне жене, која ме је пријавила полицији тврдећи да мој тест није важећи. Она је толико узнемирила целу зграду да су сви тражили да се иселим, јер нису желели странца у својој близини. Провео сам целу ноћ у полицији, док из агенције нису потврдили да је тест валидан и да сам негативан на вирус корона. Непријатно је било и полицајцима - узбуђено прича, за "Новости", Милорад Алексић.

Млади стручњак из Кикинде Узбекистанке води од прошле године, у Ташкент се вратио 12. марта како би припремио селекцију за квалификације за Олимпијске игре у Токију, које су касније одложене за годину дана. Његова драма почела је од оног тренутка када је безуспешно покушавао да пронађе начин да се пребаци до Србије. Није могао да се укрца ни у авион за Минхен (Немачка), јер није из ЕУ.

- Срећом, уз мене су из ВС Узбекистана. Имам и подршку ВС Србије, често се чујем са директором Ђорђевићем. Али, нисам се овоме надао, јер сам се тестирао на ковид-19 и негативан сам - прича Алексић.

Алексић истиче да су му се данас јавили и из Амбасаде Србије у Москви и да је конзул обећао да ће све учинити да се укрца у лет за главни град Русије.

- Проблем је што овде постоје чартер-летови само за руске грађане. Ипак, надам се да ће бити све у реду. Само да се више не селим сваког дана из стана у стан и не доживљавам непријатности. Иначе, у Ташкенту се све затвара, људи постају све нервознији - описује стање Алексић.

Милорад је узнемирен и због своје породице у Кикинди, где му живи жена са двоје мале деце.

- Моја супруга не излази из куће, јер не дај боже да се зарази, ко ће да нам чува децу. Да смо овде сви заједно, закључали бисмо се у стан и чекали да пандемија прође - каже Алексић.

МАРИЈАН: У КОНТАКТУ СА МСП
НЕМАЊА Маријан, генерални секретар ВСС, истиче да Савез чини све шта може како би помогао Алексићу.
- У сталном смо контакту са Министарством спољних послова и чинимо све што је могуће у датим околностима.