„Испало је да смо преживели голготу, а то није истина“: Последња група кајакаша се вратила са припрема из Турске

С. КРСТОВИЋ

26. 03. 2020. у 20:36

„Испало је да смо преживели голготу, а то није истина“: Последња група кајакаша се вратила са припрема из Турске

Милица Старовић

Ми на припремама у Анталији нисмо имали никаквих проблема, а како су тамо почели да затварају хотеле, одлучили смо да се вратимо у Београд – прича Милица Старовић
КАЈАКАШИ нису имали проблеме док су се припремали у Анталији. Драму није доживела ни последња група наше селекције предвођена селектором Павлом Јовановим, која се јуче специјалним авионом из Истанбула вратила у Београд. Ипак, слика на којој се види како Милица Старовић спава на поду аеродрома изазвала је разне коментаре...

- Испало је да смо преживели голготу, а то није истина, што најбоље знају моји родитељи. Ми на припремама у Анталији нисмо имали никаквих проблема, а како су тамо почели да затварају хотеле, одлучили смо да се вратимо у Београд. Јер, боље је бити у изолацији код куће него у Турској - прича Милица Старовић за "Новости".

Наша кајакашица, која је изборила норму за Олимпијске игре, описује последњи дан боравка у Турској:

- Ми смо из Анталије кренули комбијем и у Истанбул стигли око четири, пет ујутро. Како нисмо имали авионску карту, могли смо само да уђемо у хол аеродрома и онда смо се сналазили. Легли смо на под, неко од другова ме је више због шале усликао и тако је настала цела прича.

Узданица Србије наглашава да се цела репрезентација спремала два месеца у Анталији и да су имали одличне услове за рад:

- Ми смо тамо били у некој врсти карантина. Хотел је огроман, а ми смо имали посебан улаз. Послушали смо савет да не излазимо у град, да избегавамо гужве. До последњег дана смо тренирали. Али, као што сам рекла, почели су да затварају хотеле, тако да није било сврхе да останемо.

Трофејна Новосађанка подвлачи да су Турци вирус корона схватили веома озбиљно:

- Конзул у Истанбулу нам је рекао да су веома дисциплиновани, да ретко излазе, да су у самоизолацији. Ми заиста нисмо били угрожени.

Милица, као и њени другови из репрезентације Марко Томићевић, Страхиња Стевановић и Небојша Грујић, од јуче су у кућној самоизолацији.

- Тек сам се вратила, тако да ћу ускоро почети да вежбам у свом стану. Треба да ми доносу ергометар за кајак, собни бицикл, тегове. Како су Олимпијске игре одложене сада нас очекује и другачији начин рада - истиче Старовићева.

ИГРЕ МОРАЛЕ ДА СЕ ОДЛОЖЕ
МИЛИЦА Старовић, која је осигурала Србији две олимпијске квоте, свесна је да су Игре у Токију морале да буду одложене.

- Надала сам се да пандемија неће дуго да траје, да неће да захвати целу планету. Сада смо сви у истој ситуацији. Нама су највећи конкуренти Европљани, а како је најтежа ситауција на Старом континенту, не би било фер због спортиста и њиховог здравља да су Игре одржане када је и планирано. Сада сви крећемо из почетка - каже Старовићева.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације