ОМЛАДИНСКО спортско друштво Београд (ОСДБ) у среду је напунило 75 година постојања, али због пандемије вируса корона свечана прослава је остављена за боље дане. Председник ОСДБ Љубиша Ђуровић, иначе директор Центра за културу "Влада Дивљан", преко страница "Новости", честита годишњицу свима којима је плаво-бела боја на срцу.

- Пре 75 година формирано је ОСД Београд са седам клубова, али се шездесетих угасио хокејашки клуб, па су остали фудбалски, атлетски, рукометни (женски), бициклистички, џудо и кошаркашки, да би касније формирали тениски и шаховски, па сада имамо осам клубова и сви носе назив омладински - каже Ђуровић, за "Новости".

- За све ове године од оснивања до данас, наши појединци и клубови су правили велике резултате на домаћој, европској и светској сцени, освајали медаље, титуле и шампионске пехаре, и проносили славу и клуба и земље.

Ђоровић подсећа да су кроз ОСДБ прошли многобројни државни рекордери, а на челу су били изузетни спортски, културни и привредни и научни радници, остављајући дубок траг у нашем спорту.

- Да подсетим само на једног од њих, недавно преминулог Бору Станковића, а било их је још много - каже Ђуровић. - Ова ситуација са пандемијом вируса корона нас је спречила да прославимо годишњицу уз плаво вече. Али, чим ова ситуација прође, позваћемо све да буду са нама и да обележимо годишњицу. И на крају, свим пријатељима и нашим спортистима желим много спортских и животних успеха.