Канцеларија Европских универзитетских игара помаже најугроженијим Београђанима

Н.И.

среда, 25. 03. 2020. у 15:24

Канцеларија Европских универзитетских игара помаже најугроженијим Београђанима

Фото: Приватна архива

На наш позив, већ након два дана, пријавило се 75 волонтера из београдских општина и других градова Србије са жељом да се укључе у друштвено корисну акцију
Европске универзитетске игре које би требало да се одрже у Београду од 12.до 25.јула ове године такође су на неки начин "талац" светске пандемије вируса корона. Од пре неколико дана су редовне активности на припреми овог догађаја потпуно преусмерене на помоћ најугроженијим становницима српске престонице.

- У ванредним околностима због пандемије вируса корона, а у жељи да пружимо помоћ најугроженијим члановима нашег друштва, предузеће ЕУБ2020 позвало је преко Сектора волонтера, пунолетне волонтере да се прикључе заједничкој акцији коју реализујемо са Црвеним крстом Београда у пружању помоћи старијим становницима Београда и Србије - каже за "Новости" Предраг Вујовић руководилац ПР службе.

Београд је, дакле требало да буде домаћин великог догадаја са преко 6.000 спортиста са преко 400 европских универзитета, а у организацији је већ планирано 2.000 домаћих и 300 иностраних волонтера.

- На наш позив, већ након два дана, пријавило се чак 75 пунолетних волонтера из свих београдских општина и других градова Србије са жељом да се укључе у ову друштвено корисну акцију. Контакти волонтера прослеђени су у кризне штабове њихових општина, одакле ће их упутити на адресе оних којима је потребно набављање лекова, маски, рукавица, основних намирница и средстава за хигијену и дезинфекцију - додао је Вук Стевановић, руководилац Сектора волонтера.

Иначе, поред волонтера и већи број запослених предузећа ЕУБ2020 помаже својим комшијама који, услед изолације, нису у могућности да напусте своје станове и набављају основна животна средства свима којима је таква помоћ потребна.

- Позивамо и остале колеге, волонтере и наше сународнике који желе да се укључе у ову заједничку акцију свих релевантних структура у држави и граду, да нам пошаљу на е маил: волунтеерс.инфо@еуг2020.еу следеће податке: име и презиме, број телефона, општина (обавезно и део општине) - закључио је Стевановић