НЕКАДАШЊИ светски и олимпијски победник на 50 и 100 м прсно, Јужноафриканац Камерун ван де Бург признао је да се две недеље бори са вирусом корона.

- Ово је најгори вирус са којим сам се икада суочио, без обзира на то што сам здрав, млад, што имам јака плућа. Мада су симптоми попустили, брзо се замарам, а кашаљ не престаје. После најобичније физичке активности, као што је шетња, сатима не могу да се одморим - прича Ван де Бург.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Олимпијске игре близу одлагања: Све више земаља одустаје од Токија, многе државе најавиле да неће слати своје спортисте у Јапан!

Бивши светски рекордер не зна како ће се спортисти спремити за Токио, уколико се одржи у планираном термину од 24. јула до 9. августа.

- Стрепим, јер сам свестан да спортисти који су заражени вирусом неће бити спремни да се припреме за Олимпијске игре. С обзиром на то да још нису одложене, спортисти ће наставити да тренирају, што их излаже великом ризику. Сви који се заразе, мораће брзо да се врате тренингу, што угрожава њихов опоравак - забринут је олимпијски победник из Лондона 2012.