Склекови у дневној соби: Вук Tодоровић, техничар Војводине, придржава се препорука лекара

С. БАЈИЋ

недеља, 22. 03. 2020. у 20:12

Склекови у дневној соби: Вук Tодоровић, техничар Војводине, придржава се препорука лекара

Вук Тодоровић фото: Н. Параушић

Добили смо слободно од клуба и врло јасна упутства о томе како да се владамо. Тешко је у овим, кућним условима одржавати такмичарску форму – каже одбојкаш српског првака
ОДБОЈКАШИ Војводине, у походу на четврту узастопну титулу, заустављени су у, за њих, изузетно успешној сезони у којој су, поред већ два укњижена трофеја, освојеног националног купа и Суперкупа, наступили у Лиги шампиона. Лидер на табели ће, како се очекује, по свему судећи бити и проглашен за првака, по свему заслужено, у првенству које је прекинула пандемија вируса корона.

- Штета што нас је све то задесило, јер смо први на табели, ређамо победе и уверени смо да је титула наша, али ипак су од свега важнији људски животи и да се победи вирус - истиче Вук Тодоровић (21), техничар актуелног шампиона и репрезентације Србије са европским златом око врата. - Добили смо слободно од клуба и јасна упутства о томе како да се владамо у ванредној ситуацији. Већина саиграча је отишла код својих породица и придржавамо се новог режима и ритма живота.

Тодоровић потврђује да излази само до продавнице, а све врсте окупљања избегава.

- Играм игре "онлајн", преко компјутера, са друштвом, и тако проводим време. Љубитељ сам видео-игара и сада имам вишка времена. Наравно, и ту има граница, па погледам неки филм на ТВ, читам нешто, радим лагано склекове и трбушњаке... Тешко је у овим, кућним условима одржавати такмичарску форму, без одговарајућег простора, лопте, теретане. Међутим, сматрам да је и то боље него не радити ништа.

Организатор игре нашег најтрофејнијег одбојкашког колектива, навикнут на спортски начин живота, прихватио је, као и његови саиграчи, нов модел понашања у новонасталој ситуацији ванредног стања.

- У сталној вези сам са саиграчима, тренерима, клубом... Свима недостају окупљања, тренинзи, заједничка дружења, али у овој ситуацији све то морамо оставити по страни. Биће времена за све то, само да се превазиђе. До тада, најважније је придржавати се савета који доприносе томе да се заустави ширење вируса - закључио је Тодоровић.

ДОМАЋА КУХИЊА
КАО једну од битних ставки, Вук Тодоровић истиче и вођење рачуна о исхрани.

- Живо ме занима како ће то изгледати. Сви смо, или ћемо ускоро бити, са својим породицама, а зна се добро какве су домаће кухиње и питање је ко им може одолети. Видећемо најбоље када се поново окупимо - каже Тодоровић.