Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Савић после пораза од Шпаније у четвртфиналу Светске лиге (13:11) рекао је да екипа није успела да одговори на пресинг ривала, али да је било и добрих ствари.

- Добра утакмица, с доста негативности, али било је и добрих ствари. Жао ми је што смо опет морали да јуримо резултат, али кроз одређене тактичке варијанте које смо успевали да остваримо, није било лоше. Нисмо успели да одговоримо на њихов пресинг, то је уосталом њихов стил игре - рекао је Савић новинарима у Београду.

Ипак, како је рекао, остаје жал за завршним турниром Светске лиге.

- На крају, кад се све сабере, једна солидна утакмица и жал што нећемо на завршни турнир Светске лиге, који нам је био потребан због припрема за Олимпијске игре - рекао је Савић, истакавши да се план припрема за Токио суштински неће мењати.

- Не, имали смо план А и план Б ако се ово деси. Једино што може да нас поремети јесте ова ситуација око корона вируса, где чекамо информације од ЛЕН-а и ФИНА, пошто могу да буде отказана нека такмичења. С друге стране, то може да буде и добра ствар да имамо екипу на окупу - рекао је Савић.