НЕМА предаха за ватерполо репрезентацију Србије, која у оквиру четвртфиналног дуела Светске лиге данас од 18.00 (РТС 1), на базену "Милан Гале Мушкатировић", игра против Шпаније, тима који нас је побеђивао у последња три дуела (на СП, Светској лиги и недавно завршеном ЕП).


Селектор националног тима Дејан Савић и поред чињенице да на мечу неће наступати неколицина стандардних репрезентативаца (Бранислав Митровић, Сава Ранђеловић, Андрија Прлаиновић и Страхиња Рашовић због клупских обавеза, као и Душко Пјетловић који је повређен), иде на победу којом бисмо се квалификовали на финални турнир.


- Ово је тренутно наш најјачи састав. Доста смо окрњени зато што смо имали одређене нејасноће око играча који наступају за мађарске клубове. Са друге стране, на неки начин учинили смо себи медвеђу услугу тиме што смо померили датум одигравања утакмице са 17. на 10. март. Биће другачија атмосфера, наши играчи су увелико у систему клупског и европског такмичења, док Шпанци неће одступати од своје агресивне и брзе игре. На нама је да одговоримо на тај стил - истакао је Савић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: “Нисмо могли да дишемо”: Прве реакције из Партизана после инцидената у Будви


Душан Мандић је човек од кога се очекује да повуче екипу када то буде најпотребније.


- Биће незгодна утакмица, Шпанци су нас побеђивали у последњих неколико окршаја. Играмо на домаћем терену и желимо да наметнемо ритам како бисмо тријумфовали - поручује леворуки "бомбардер".


Никола Јакшић, такође, обећава сурову борбу у базену.


- Борићемо се до краја. Даћемо свој максимум у овом тренутку и надамо се најбољем. И поред чињенице да смо губили од њих у последдње време, мислим да улога фаворита припада нама. Одбрана је увек на нивоу код нас, али кључно је поправити напад који је затајио на ЕП - апострофирао је кључ победе Јакшић.


ЧЕТВРТФИНАЛЕ

Данас

Србија - Шпанија 18.00

17. март

Црна Гора - Хрватска

Италија - Мађарска

Француска - Грчка