ЕПИЛОГ хаоса који су у суботу увече направили навијачи београдског Партизана, пре почетка одлучујуће утакмице за опстанак у оквиру Регионалне А1 ватерполо лиге својих љубимаца са которским Приморцем у базену "Драган Трифуновић", јесте 34 ухапшених, док су против седам малолетника поднете кривичне пријаве. Будванска полиција је саопштила да је осам њихових припадника током инцидента задобило лаке телесне повреде. Због овог случаја утакмица је одложена за 24 сата.


- Против седам малолетних особа поднете су кривичне пријаве у редовном поступку због постојања основане сумње да су починиле кривично дело учествовање у групи која је извршила кривично дело. Од 34 особе лишене слободе, њих седам се терети и за кривично дело напад на службено лице у вршењу службене дужности - саопштено је из Управе полиције Црне Горе. - Ова лица су каменицама оштетила по једно службено возило Управе полиције и Хитне медицинске помоћи. У наведеном догађају оштећена је и инфраструктура објекта базена "Драган Трифуновић", односно улазна врата просторија и сале за тренинге која се налази у оквиру објекта.


"Гробари" су хаос "зачинили", како се наводи, активирањем сузавца, а полиција интензивно трага за особом која га је употребила. Ништа није наговештавало инцидент све док се није појавило око 120 ватрених присталица гостујуће екипе. Они, како сазнајемо, нису хтели да се повинују прегледу чувара који су обезбеђивали утакмицу.


Из полиције наводе да су навијачи покушали насилно да уђу у унутрашњост објекта, али да и поред њиховог упозорења они нису одустали од своје намере. После интервенције полиције удаљили су се од објекта, након чега су каменицама засули објекат и направили велику штету, по неким проценама око 20.000 евра.