Војводина не планира да стане: Желимо све три круне

Ми. Рогач

понедељак, 02. 03. 2020. у 19:07

Војводина не планира да стане: Желимо све три круне

Одбојкаши Војводине

Тодоровић после освајања 15. трофеја у Купу: Комплетирали смо два, али хоћемо и трећи домаћи пехар

ТРОФЕЈ намењен победнику националног Купа одбојкаши Војводине чекали су још од 2015. године. Тада су у Новом Саду, у финалном окршају савладали београдски Партизан - 3:1. Екипа коју води тренер Синиша Гавранчић успела је ове године да врати пехар у клупску колекцију и то после победе против истог клуба, идентичним резултатом. Сада Војводина има 15 освојених купова и прва је на вечној листи, испред Звезде са 14.


Новосађани су на Убу изгубили први сет од црно-белих, али су подигли ниво игре и жестоко узвратили у наредна три. Репрезентативац Србије и дизач Војводине Вук Тодоровић је био поносан на то што је трофеј освојен баш на том месту.


- Сви знамо да нам је ове године циљ да освојимо сва три домаћа такмичења. Засада смо комплетирали два. После Суперкупа, овај Куп смо освојили после неколико година паузе - рекао је Тодоровић. - Обреновац је мој родни град, тако да сам био у посети пријатељима и то ми је дало одређено самопоуздање. Финале са Партизаном је за нас била ударна утакмица у овом делу сезоне. Поносан сам на то што смо се вратили после изгубљеног сета.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Одбојкаши Војводине освојили Куп Србије


За МВП финалног сусрета проглашен је Александар Благојевић, коректор Новосађана, који је бројао до 25 поена.


- Сваки играч сања да се нађе на неком постољу, то нам је свима врхунац каријере - признаје Благојевић. - Част је бити победник, а додатна привилегија је и да те изгласају за најбољег играча. Све заслуге на рачун мог тима и стручног штаба, јер смо заједно прошли тежак период.


САЗРЕЛИ У ЛИГИ ШАМПИОНА

КОРЕКТОР Благојевић је играње у елитном такмичењу издвојио као битан сегмент у развоју тима.

- Сазрели смо као екипа у Лиги шампиона, иако смо претрпели у шест утакмица шест пораза. Сигурно да нам је само учешће у најјачем европском такмичењу значило. Стекли смо одређено искуство које нам помаже да на домаћој сцени докажемо разлику у односу на друге клубове, али смо и показали да српским клубовима јесте место у Европи.