ШУМАДИНЦИ славе. Ватерполисти Радничког остварили су најважнији задатак ове сезоне и пласирали се у А-1 Регионалне лиге. Каргујевчани су синоћ потопили Војводину са 13:5 и коло пре краја освојили А-2. Пулени Уроша Стевановића су крајем године тријумфовали у Купу Србије, а нема сумње да ће када крене Суперлига покушати да освоје и титулу првака државе.

Раднички је пре четири године дотакао дно, али директор Југослав Васовић и тренери предвођени Урошем Стевановићем нису хтели да се угаси ватерполо у Крагујевцу. Кренули су од нуле, са младим играчима, и од Друге српске лиге стигли су до А-1 Регионалне лиге.

У Крагујевцу пре неки дан нису крили да је, у ствари, њихова највећа победа то што су створили првог репрезентативца из својих редова, пошто је селектор Дејан Савић за четвртфинални дуел Светске лиге, 10. марта у Београду, позвао и Немању Станојевића.

Немања је као 13-годишњак из родног Лесковца дошао у Раднички и сада конкурише за А тим Србије.

- То је за нас највећа част и још једна потврда квалитетног рада. У клубу има још талентованих играча - поносан је директор Југослав Васовић.

Одушевљење не крије и Станојевић:

- Позив ми изузетно значи и биће велики подстрек. Надам се да ћу и убудуће конкурисати за најбољи тим.

Наша земља ће, тако, сигурно и догодине имати три учесника А-1 лиге, јер су опстанак још раније осигурали Црвена звезда и Шабац. Играчи Партизана ће идуће недеље у гостима покушати да победе Приморац и тако макар изборе разигравање са другом екипом из А-2 лиге. Уколико Београђани ремизирају или изгубе преселиће се у нижи ранг. n