Хрватска, Данска и Норвешка биће домаћини Светског првенства за рукометаше 2025. године, одлучила је у данас у Каиру Светска рукометна федерација (ИХФ).


Хрватски градови домаћини су Загреб, Сплит, Вараждин, Пореч и Дубровник. У Данској ће се играти у Копенхагену и Хернингу, док су норвешки градови домаћини Трондхејм, Ставангер, Драмен и Осло, где ће бити одигране утакмице за медаље.


Како се наводи у саопштењу Рукометног савеза Хрватске, свих 19 чланова Извршног одбора ИХФ једногласно је подржало кандидатуру ове три земље за домаћине шампионата света 2025.


На првенству ће учествовати 32 репрезентације, а према плану организације, четири групе првог круга играле би се у Хрватској, а по две у Данској и Норвешкој.


У другом кругу такмичења постоје четири главне групе и Пресидент Куп. Хрватска је и ту прошла најбоље јер је добила две главне групе и Пресидент Куп, а Данска и Норвешка по једну.


Након тога, два четвртфинала и једно полуфинале играће се у Хрватској, док преостала два четвртфинала и једно полуфинале припадају Данској (једно четвртфинале) односно остатак Норвешкој. Град Осло биће домаћин финалног викенда.