Репрезентативке Србије у теквондоу Милица Мандић и Тијана Богдановић освојиле су златне медаље на Ју Ес опен турниру, саопштио је Теквондо клуб Галеб.


Богдановићева и Мандићева, које су пре мање од седам дана освојиле злато и сребро на Президент купу у Шведској, турниру Г2 ранга, наставиле су низ сјајних резултата и на турниру у Орланду.


За Тијану Богдановић и Милицу Мандић, које су већ обезбедиле учешће на Олимпијским играма у Токију, златне медаље на другом Г2 турниру ове године представљају важне бодове за олимпијску листу, односно бољу позицију за жреб на Играма, као и Европском првенству које се одржава у мају.


Мандићева је, у категорији до 73 килограма, на старту савладала Канађанку Рејчел са 17:3, а затим је била боља од Американке Порч са 16:0. У полуфиналу је савладала Бразилку Переиру 10:5, а у финалу Францускињу Вандер са 15:2.


Богдановићева се борила у категорији до 53 килограма, а на старту је била слободна као први носилац турнира. Она је у прво победила Американку Сонг са 17:3, у полуфиналу је била боља од Бразилке Араухо 28:17, да би у финалу победила Канађанку Нађу Тешић са 16:10.