АЛЕКСАНДАР Шоштар не одустаје од борбе за Партизан. Легендарни ватерполиста је охрабрен решењем Градског секретаријата за спорт и омладину, који налаже клубу да стави ван снаге одлуке донете на ванредној скупштини од 2. децембра и да за 30 дана закаже нову седницу, на којој ће се гласати о поверењу свим органима клуба. То значи да је његова смена са места председника УО, као и првог човека Скупштине Зорана Аврамовића, нелегитимна. У исто време, то је доказ, по њему, да је садашња скупштина, у ствари, скуп људи који "наводно желе добро Партизану".

Да је на Бањици узаврело, говори и чињеница да је прес-конференција каснила пола сата, јер су на стадион у Хумској дошли запослени у клубу, предвођени председником свог УО Брадајићем, директорком Ракас и спортским директором Шефиком. Зато је на улазу у салу било обезбеђење.

- Очигледно је да су желели да изврше опструкцију конференције за штампу. Много ми је жао због тога, а да им је стало до Партизана као што говоре, остали би у клубу, борили се да обезбеде мазут, јер је вода у базену данима хладна - подвукао је Шоштар.

Први човек црно-белих је поновио да је решење Градског секретаријата доказ свега онога што је од почетка говорио:

- Још једном се потврдило да живимо у правној држави и да мора да се поштује закон. Није било добро ни пре 2. децембра, али ово што се ради у последња два и по месеца довело је клуб на ивицу гашења. А да су после неколико дана загрејали базен, омогућили играчима да редовно тренирају, да нас деца не напуштају, то би био бољитак и ја сада не бих био овде.

Он се не слаже да се ради о борби између њега и директорке клуба Татијане Ракас.
НАВИЈАЧИ: НЕМАТЕ ПОДРШКУ ПРЕСУ су присуствовала и двојица навијача од којих је један Шоштару рекао да га сматрају одговорним за стање у клубу: - Водите приватан рат са Ракасовом и да клубу желите добро, договорили бисте се. Од нас нећете добити подршку ни ви, ни Ракасова. Желимо да дођу нову људи, а ми ћемо увек бити уз клуб.

- Ја се само борим да се поштује решење Градског секретаријата и закаже ванредна скупштина. Уосталом, због тога сам је заказао за 2. децембар, како бих се повукао са места председника и омогућио другим људима да покрену клуб. Међутим, то није прихватила директорка Татијана Ракас, која је показала да је велики манипулатор и да је овде борба за фотељу - оштар је био Шоштар, који је позвао надлежне да "прочешљају" све папире у клубу.

Сматра и да СД може да уведе принудну управу:

- СД је веома обазриво и сигурно је чекао и став Градског секретаријата. Предстоје ми разговори са челницима друштва да видимо шта и како даље.

ЗАХВАЛАН ФУДБАЛСКОМ КЛУБУ
ЛЕГЕНДА црно-белих не жели да ВК учествује у сукобима црно-беле породице:

- Јасно је да је борба за превласт у СД, а за то су потребни делегати из клубова. Фудбалски клуб је перјаница нашег друштва, помагао је свим клубовима, па и нама. Зато ВК не сме да буде предмет обрачуна унутар СД. Желео бих да се захвалим ФК.