Председник Светске боксерске федерације (АИБА) Мароканац Мохамед Мостасан изјавио је данас да је импресиониран Србијом и да очекује да ће Светско првенство 2021. године да буде најбоље у историји.


Србија је недавно у Будимпешти добила организацију Светског првенства, а први човек АИБА боравио је данас у Београду и заједно са председником Боксерског савеза Србије Ненадом Боровчанином био на пријему код председника Александра Вучића.

"Импресиониран сам Србијом, председником Вучићем, Боровчанином, министром Удовичићем. Србија је земља спорта, држава је уз бокс и верујем да це Светско првенство следеће године бити најбоље у историји", рекао је Мостасан Тањугу и констатовао да му је посебно задовољство било да види српске боксерске легенде (Мирко Пузовић, Тадија Качар, Драгомир Вујковић, прим. аут).

Мостасан је истакао да је презентација Србије у Будимпешти била импресивна и да су водећи људи АИБА једногласно одлучили да се шампионат одржава у Београду.

"Србија се више пута доказала као одличан организатор спортских догађаја, презентација је била фантастична, а данас сам се на лицу места уверио да нас очекује сјајна промоција боксерског спорта у Београду", поручио је Мостасан, који је у Београду био заједно са једним од најближих сарадника Умаром Кремлевом, директором Боксерског савеза Русије и великим пријатељем Србије.