ДА снови талентованих и упорних спортиста из малих средина могу постати јава показује пример 17-годишњег Немање Пештића, рукометаша брчанског Јединства 2015, члана Прве лиге Републике Српске, који је од 10. до 15. фебруара био на проби у Барселони, најтрофејнијем рукометном клубу на свету.

Млади, 200 цм високи, леви бек у октобру прошле године је ступио у контакт са тренерима Барселоне, а онда су снови почели да се остварују.

- У децембру сам добио званични позив да одем на пробу у славни клуб. Због повреде тај пут сам одгађао неколико пута, тако да сам тек у фебруару отишао. Њихов трениг центар је васионски брод. Колико се води рачуна о играчима показује постојање сензора преко којих се прати оптерећење срца играча на тренингу. И није чудо што су најбољи клуб на свету - прича нам млађани Пештић, по повратку из срца Каталоније.

Пештић, који спада међу најталентованије младе рукометаше у БиХ, током боравка у Шпанији тренирао је са играчима из Б екипе Барселоне.

- Све су то рукометаши који куцају на врата првог тима. Током тих пет дана са сваким играчем радио је тренер специјализован за његову позицију. И мислим да сам се представио у одличном светлу. Како су ми на растанку рекли, средином априла стиће ми званични одговор Барселоне о мом будућем статусу. Оптимиста сам - самоуверен је млади Пештић, који похађа 3. разред Средње саобраћајне школе у Брчком.

Пет дана боравка у гиганту светског спорта, какав представља Барселона, за 17-годишњег Немању су тек први корак ка остварењу његовог дечачког сна када је пре десетак година, у брчанској Локомотиви, први пут узео рукометну лопту у руке.