АТЛЕТСКИ спектакл у Београду. У атлетској дворани на Бањици се данас (17.00) одржава Пети "Сербиан опен индор митинг". У одсуству Иване Шпановић и Елзана Бибића, наше узданице су Страхиња Јованчевић у скоку удаљ и бацачи кугле Асмир Колашинац и Армин Синанчевић. Узбудљиво ће бити и у скоку увис због некадашњег дворанског светског првака Италијана Ђанмарка Тамберија.

- Имамо привилегију да учествујемо, а ја сам још прошле године рекао да нећу дозволити да ме ико на мом терену победи. Намеран сам да испуним обећање, без обзира на то што ће ривал бити и европски првак из 2017. Албанац Измир Смаилаи. Планирам да поправим лични, а тиме и државни рекорд у скоку удаљ - нагласио је Јованчевић, освајач бронзе на прошлогодишњем ЕП.

На митингу ће учествовати 120 атлетичара из 20 земаља. Председник АСС Веселин Јевросимовић је исказао задовољство што "Сербин опен" има рејтинг европске манифестације и захвалио се Граду Београду и МОС на великој подршци.

Заменик градоначелника Горан Весић је подвукао да је АСС показао шта значи улагање у инфраструктуру и постављањем правих људи на правим местима.

- Атлетика је наш понос, наш велики успех што смо добили дворанско СП 2022. Срећан сам због сарадње са АСС. Заједно смо договорили пилот пројекат "атлетика у вртићима", како би се деца бавила спортом - нагласио је Весић.

Слободан Поповић, директор Митинга, је подвукао да је "Сербиан опен" омогућава нашим атлетичарима да у конкуренцији странаца још више напредују. У тркачим дисциплинама очекује Алекса Кијановић поправи лични и државни рекорд на 60 метара.

ТАМБЕРИ: ЂОКОВИЋ ЈЕ МОЈ ИДОЛ
ИТАЛИЈАН Ђанмарко Тамбери (27), дворански светски и европски првак у скоку увис је прва звезда митинга.

- Велико ми је задовољство што сам у Београду. Ово је први пут да се такмичим у Србији. Новак Ђоковић је мој идол и неко кога поштујем тако да је веома лепо бити у његовој земљи. Очекујем добар резултат, организација је одлична и надам се лепој атмосфери - истакао је Тамбери.