Три недеље базичних припрема, најтежег дела тренинга за сваког спортисту, одрадио је пуном снагом наш најбољи крузераш Вељко Ражнатовић (23) са репрезентативцима Србије. База наших бораца била је у Игалу, а захваљујући Боксерском савезу Србије и љубазним домаћинима, Вељко и екипа су имали све услове да дају свој максимум. Сада Ражнатовић пуца од снаге, спреман је прешао на другу фазу припрема и жељно ишчекује свој девети меч у профи каријери. Логично, јури девети тријумф који ће га подићи на рејтинг листи светских крузераша па ће, нада се, ускоро добити прилику да се бори и за неку од европских или светских титула.

- Уф, само нека је прошао тај пакао од 21 дан. Можете мислити колико је то напорно, кад нам као олакшање дође тренутак кад уђемо у ринг да се бијемо - уз шмекерски осмех и кроз шалу, као и увек, причу почиње перспективни српски борац.

Међутим, брзо се уозбиљио...

- Шалу на страну, без добре базе нема резултата. Јесте напорно, помало и досадно: трчање, снага, теретана, али то је основ. Сада је ово што радим само усавршавање. Међутим, како мени, тако и осталима. Феноменално смо радили у Игалу, код љубазне браће у Црној Гори. Имали смо одличне услове, па су те базичне припреме пале много лакше од очекиваног - додаје Вељко и хвали репрезентативце, али и рад са тренерима Антељом, Кубанцем Фрометом и селектором Пиперским.

Ситно броји до новог уласка у ринг и, наравно, нестрпљив је.

- Ненад Боровчанин, човек којио води моју каријеру, већ увелико разматра с ким ћу се борити у свом деветом мечу, а ја како да забележим девети тријумф и шести нокаут - закључује Ражнатовић.

ВЕЉКОВУЧИНАК У КАРИЈЕРИ

Мечева 8

Победа 8

Нокаута 5