НЕ паничимо, али смо опрезни. То за "Новости" истиче капитен наше одбојкашке репрезентације Немања Петрић, који од прошле сезоне носи дрес Милана. Због вируса корона у Италији су отказане утакмице до 1. марта, а и ЦЕВ је одложио први четвртфинални меч Купа изазивача између Милана и Сарема.


- Данас нам је дозвољено да тренирамо иза затворених врата. Засада је првенство одложено до 1. марта, а шта ће бити за који дан, то зависи од надлежних. Зато нисмо могли да угостимо Естонце, којима ће клуб предложити, пошто је реванш идуће недеље, да одиграмо обе утакмице код њих. Питање је само да ли ће Естонија да прихвати људе из Ломбардије - истиче у телефонском разговору за "Новости" Петрић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: МОК “сече” у мају: Због корона вируса одржавање ОИ у Токију под упитником


Лидер "орлова" је у Милану са породицом и делује веома смирено и одмерено. Тврди да у другом по величини граду у Италији нема панике, али да влада општа забринутост. Са њим у клубу је и Александар Околић.


- Имам утисак да се подигла велика прашина. У самом Милану су можда забележени један или два случаја. Само, сви смо опрезни. Из превентиве су затворене све школе, а ми смо првог дана имали проблема где да тренирамо. Сада смо решили тај проблем, а град функционише. Засада није толико страшно. Уосталом, не знам како би оволики град ставили у карантин - наглашава Петрић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Олимпијски комитет организовао прво дружење са спортистима који су обезбедили визу: Дух Јапана захватио и Србију


Трофејни примач признаје да је и сам преко телевизије и друштвених мрежа видео да су рафови у радњама испражњени...


- Народ је вероватно из страха да не остане без намирница направио залихе. Али, када сам ја ишао у маркет свега је било. Како је и онако време прехлада, грипа, не препоручују се масовна окупљања - каже Петрић.


НЕМА МАСКИ
У Милану су најтраженије маске и дезинфекциона средства.
- Не знам да ли је несташица, али сам на више апотека видео натпис да нема заштитних маски. Људи су, вероватно, куповали и више него што треба. Добили смо упутства, придржавамо их се и чувамо - умерен је Петрић.