Домаћини за десетку: И предстојећег лета у Краљеву престижна међународна спортска такмичења

Г. ЋИРОВИЋ

22. 02. 2020. у 08:08

Домаћини за десетку: И предстојећег лета у Краљеву престижна међународна спортска такмичења

Краљевачка публика увек напуни дворану фото: Г. Шљивић

Град на Ибру ће бити домаћин једног викенда обојкашке лиге нација у мушкој конкуренцији, а у новој хали спортова играће се и међународни кошаркашки турнир за јуниорске репрезентације
ЗА успешну организацију одбојкашке Лиге нација, као једини град у свету који је 2018. угостио и мушке и женске репрезентације, Краљево је оцењено највишом могућом оценом, завредевши тако поверње и Одбојкашког савеза Србије и Светске одбојкашке федерације. Зато ће град на Ибру и предстојећег лета бити домаћин једног викенда овог престижног такмичења у мушкој конкуренцији.

У оквиру 10. групе трећег викенда, трећег издања Лиге нација, репрезентација Србије ће од 5. до 7. јуна, у новој хали спортова угостити националне селекције Сједињених Америчких Држава, Ирана и Немачке. Биће то лепа прилика да љубитељи магичне игре на мрежи из Краљева и околине уживају у квалитетним одбојкашким представама, подрже актуелне европске прваке и поздраве своје љубимце - Уроша Ковачевића и Срећка Лисинца, стасале управо у граду на Ибру, у овдашњој Рибници, правој ризници одбојкашких талената.

Само месец дана касније, од 10. до 12. јула, на истом месту ће први пут бити одржан међународни кошаркашки турнир за јуниорске репрезентације на којем ће уз Србију учествовати и Литванија, Словенија и Турска.

- Организација ових такмичења је од великог значаја и за овај град, регион, и за развој спорта, привреде и туризма, а наша деца ће на делу моћи да виде своје спортске идоле. Кошаркашки турнир организујемо уз помоћ суграђанина Ненада Крстића и град је у обавези да обезбеди коришћење нове хале спортова, али неће имати трошкове смештаја репрезентација - каже др Предраг Терзић, градоначелник Краљева.

Према његовим речима, за Лигу нација локална самоуправа ће издвојити одређена средства, али ће од организације имати вишеструке користи.

- На основу искуства из 2018. видели смо да смо много људи привукли у наш град, да је много туриста пристигло у Краљево, да су овдашњи хотелијери и угоститељи добро зарадили - наглашава Терзић. - Веома је важно да људи долазе у Краљево, да уз интересантна спортска надметања имају прилику да виде и средњовековне манастире Жичу и Студеницу, тврђаву Маглич из истог периода, као и друге знаменитости. А, очекујем да ће ове године, први пут и туристи, и љубитељи кошарке и одбојке, у Краљево доћи авионом. Оближњи Аеродром "Морава" отвара и ту могућност.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације