ПРВО у низу дружење са члановима српског олимпијског тима одржано је у четвртак на Београдском сајму. Штанд ДДОР Нови Сад, званичног осигурања ОКС, потпуно је дочарао дух Јапана, јер је изгледао попут олимпијског стадиона уз симболично расцветало дрво трешње. Специјални гости били су репрезентативка у стрељаштву Зорана Аруновић, пливачи Чаба Силађи и Велимир Стјепановић, баскеташ Душан Домовић Булут и атлетичар Армин Синанчевић.

Председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић је кратким обраћањем отворио спортски скуп, који је привукао велику пажњу медија, али и самих посетилаца Сајма туризма.

- Оваквих акција ће бити неколико током године. Најважнија ће се одржати непосредно пред одлазак у Токио, а то је изложба у Кнез Михаиловој улици, у нултој тачки Београда, заједно са Академијом наука и уметности. Касније ће се та манифестација ширити кроз целу нашу земљу - најавио је Маљковић. - Ми у ОКС поштујемо наше спонзоре, са некима смо четири олимпијска циклуса у вези. Желимо да наставимо сарадњу са ДДОР, јер се она заснива на великој љубави.

Искусна такмичарка Зорана Аруновић се обратила присутнима у име целокупног тима.

- Имамо прилику да се дружимо, разговарамо и мало боље упознамо, у сусрет Олимпијским играма у Токију. Ми као спортисти, као и ви као представници медија, имамо задатке које испуњавамо. На нама је да спортске приче обогатимо медаљама и најбољим резултатима. А на вама је да их пренесете грађанима Србије. А заједно би требало да обрадујемо наш народ и да представимо земљу у најбољем светлу - закључила је у позитивном тону Зорана Аруновић.