Држава уз клубове: ОСС уз помоћ Владе омогућиће тимовима излазак у Европу

С. КРСТОВИЋ

19. 02. 2020. у 19:11

Држава уз клубове: ОСС уз помоћ Владе омогућиће тимовима излазак у Европу

Зоран Гајић фото: Н. Параушић

Сви се надају да се ова сезона, када је само Војводина изашла на мегдан најјачим екипама у Лиги шампиона, више никад неће поновити
КЛУБОВИ више неће морати због новца да одустају од Европе. Председник Одбојкашког савеза Србије Зоран Гајић је на експресном састанку обавестио суперлигаше да ће онима који изборе учешће у неком еврокупу бити покривени сви трошкови. Сви се надају да се ова сезона, када је само Војводина изашла на мегдан најјачим екипама у Лиги шампиона, више никад неће поновити.

- Успели смо за нову сезону да обезбедимо да буду плаћени сви трошкови нашим клубовима у европским куповима. И то за пет мушких и пет женских екипа. Захваљујући држави Србији, председнику Александру Вучићу, МОС, који нас увек подржава, ОКС препознати смо и добили смо ту могућност - истакао је после састанка са суперлигашима председник Зоран Гајић.

Први човек трофејне организације је подвукао да је сада на клубовима да омасове базу, да покушају да задрже младе играче што дуже како би лига била још квалитетнија:

- Изласком у Европу млади играчи, велики таленти и тренери имају лепу перспективу да напредују и то ће спречити толики одлив играча и стручњака у иностранство.

Колико ће који клуб добити, зависи од његовог учинка у Европе.

- Све иде преко рачуна ОСС. Биће исто као некад у Светској лиги када смо ФИВБ слали списак играча и тренера и добијали авионске карте, смештај у хотелу. Дакле, клубови неће добијати новац на рачуну, већ ће им све бити покривено. Подсетићу да Савез већ три године бесплатно поставља тарафлекс, банере, службена лица. А оно што зараде остаће клубовима.

Гајић очекује да ће резултати бити брзо видљиви:

- Циљ је да се задрже талентовани играчи, да не иду у иностранство премлади. Надамо се да ће просек код дама бити 21, 22 године, а код мушкараца 25, 26 година. Уколико клубови задрже бар по једног играча повећа ће квалитет и лиге.

Славни тренер је потврдио да ће Слободан Ковач остати на кормилу "орлова", а о амбицијама у Лиги нација је рекао:

- Мушкарци сигурно нападају прво место, па шта ураде, а за девојке ћемо видети, јер зависи и од њиховог здравља.

СЕЗОНЕ У ЕВРОПИ 250.000 ЕВРА
ПРЕДСЕДНИК Војводина Драгољуб Збиљић подвукао је да је одбојка заслужила помоћ од државе и да ће то много значити његовом клубу:

- Наши трошкови ове године били су око 250.000 евра. То значи да сада можемо да још више улажемо у тим, да ако будемо прваци опет нападнемо Лигу шампиона. Желимо да изборимо нокаут-фазу, а планирамо да за четири до осам година нападнемо европску титулу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Miso.Pec

19.02.2020. 20:28

Sve pohvale za Vladu za ovo finansiranje naše odbojke,oni svakako to i zaslužuju,ali isto tako i sve kritike Vladi za izdašnu finansijsku pomoć koju su dali nezasluženo našim fudbalskim klubovima Partizanu i Crvenoj Zvezdi koji to ničim nisu opravdali,ta novčana sredstva su trebali da preusmere penzionerima jer su od njih i uzeta .