Тежак удес одлучио је чувену НАСКАР трку Дејтона 500 која је вожена у понедељак увече, у којем само пуком срећом није било смртног исхода.

Рајан Њумен је у последњем кругу доживео стравчан удес, када је у покушају да спречи имењака Блејнија да га престигне, изгубио контролу над болидом и при брзини од 300 km/h ударио у заштитну ограду. Да ствар буде гора, други аутомобил је налетео на њега и одбацио га у ваздух, да би Њуман кроз циљну равнину прошао на крову запаљеног аута.

- Рајан је доживео тешке повреде, али лекари тврде да нису опасне по живот. Захваљујемо свим навијачима на интересовању, али вас молимо да поштујете приватност возача и његове породице. Хвала вам на стрпљењу и сарадњи – навео је НАСКАР у саопштењу после трке.Искусни возач (42) је вози 19. сезону у НАСКАР, има 19 победа од чега је једну, 2008. остварио управо на Дејтони.

Тежак удес ривала, за тријумф на овогодишњој трци “искористио” је Дени Хамлин, који је постао тек четврти возач у историји који је на чувеној трци тријумфовао два пута заредом.