ВЕСЕЛИН Јевросимовић, председник Атлетског савеза Србије, недавно је, на проглашењу најбољих у прошлој години, нагласио да су тренери прве звезде "краљице спортова". Први човек трофејне организација је подвукао да без врхунског стручњака нема ни шампиона.


- За нас у Савезу тренери јесу прве звезде нашег спорта. Зашто? Зато што смо сведоци тога колико је успешних талената пропало јер су били у погрешним рукама. Атлетика не може да се развија без доброг тренера. И ми, заиста, гледамо на све начине да им омогућимо бољи живот, да се усавршавају, да буду што адекватније награђени како би били мотивисани - објашњава Јевросимовић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Атлетика опет у школама: “Краљица спортова” ускоро постаје изборни предмет за основце широм Србије


Први човек српске атлетике подсећана то да тренер проводи доста времена са атлетичаром:


- На знам да ли су људи свесни тога да спортиста тренира по шест сати дневно. Значи, шест сати неко мора да буде поред атлетичара да би га испратио у том његовом напорном тренингу и да би успео да темпира његову форму за велика такмичења. Зато ми утичемо на државу да обрати пажњу на тренере као стручњаке. Јер, ако будемо имали добре стручњаке, имаћемо и добре атлетичаре.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Кијановић у Стокхолму оборио рекорд Србије


Јевросимовићу је јасно да атлетика не може да напредује без врхунских стручњака:


- Таленат може да се развија до једног нивоа, а одмах после тога почиње стручни рад. Из тог разлога у овој кући тренер је прва звезда.


СРБИЈА СА 16 АДУТА НА БАЛКАНИЈАДИ

НОВИ испит за наше атлетичаре. У Истанбулу се данас одржава дворанско Балканско првенство, а Србију ће представљати 16 такмичара. За медаље ће се борити: Елзан Бибић на 1.500 метара, Милица Гардашевић, Страхиња Јованчевић, Лазар Анић у скоку

удаљ, Армин Синанчевић, Асмир Колашинац у бацању кугле, Милана Тирнанић, Алекса и Бошко Кијановић на 60 м, Катарина Илић на 400 м, Марија Стамболић на 800 м, Милош Малешевић, Никола Раичевић на 3000 м, Ања Лукић, Милица Емини и Лука Трговчевић на 60 м препоне.