Операција домалог прста на десној руци 28-годишње Бранкице Михајловић, сјајног примача сервиса српске одбојкашке репрезентације, којој је данас била подвргнута у једној истамбулској болници и која трајала око три сата, протекла је у најбољем реду.


Ово смо у телефонском разговору сазнали од ове одличне одбојкашице која ову сезону наступа за турски Фенербахче а кога са клупе предводи селектор реперезентације Србије Зоран Терзић.


- Повредила сам се на тренингу радећи одбрану. Бацила сам се на једну лопту, и набила сам овај прст на врх патике једне моје саиграчице. Одмах сам осетила да је прст поломљен што је потврђено после детаљних прегледа. Операција је протекла у најбољем реду,а из Брчког ми је већ стигла мама Мара, тако да ће опоравак свакако бити лакши уз њено присуство - прича нам Бранкица из болничког кревета.


По њеним речима следи неколико недеља потпуног мировања, после чега следи рехабилитација.


- Колико ће све то трајати, два или три месеца, о томе не размишљам. Важно је да све протекне у најбољем реду и да се у потпуности опоравим и здрава вратим на терен - кроз препознатљиви осмех прича једна од најбољих светских примача сервиса.


Подршку су јој, како нам је испричала, пружиле колегинице из репрезентације, али и бројне друге спортисткиње.


- У Јапану 2014. године сломила сам мали прст. Дакле, имам искуства. Ваљда се овај до наљутио, хтео је и он – ведра је ударна игла турског гиганта која је на крају поручила:


Осмехом против бола!