“Имате једног мулца, биће број један”: Маљковић открио како је у Сплиту 2005. године чуо за Ђоковића и шта му је Иванишевић рекао

Танјуг

09. 02. 2020. у 16:09

“Имате једног мулца, биће број један”: Маљковић открио како је у Сплиту 2005. године чуо за Ђоковића и шта му је Иванишевић рекао

Божидар Маљковић Фото: Н. Параушић

Питао сам Иванишевића шта га одваја од других, а он ми покаже на главу. Јокић мора да даје изјаве - каже Божидар

Председник Олимпијског комитета Србије (ОКС) Божидар Маљковић изјавио је данас да је тенисер Новак Ђоковић пример како би један врхунски спортиста требало да се понаша и открио како је за њега први пут чуо у Сплиту још 2005. године.


- Био сам у Сплиту, послом, као бивши тренер Југопластике а време сам проводио и на тениским теренима. Једном приликом долазим тамо, седи „шарено“ друштво, велики фудбалери Шурјак, Буљан, Џони, кошаркаши Јерков и Шолман, секретар клуба Билић, Иванишевић отац и син, исто се отац зове Срђан. И ја питам, је ли Сплићани, шта има ново. И каже ми Срђан, „има ново, ви у Београду имате једног мулца, биће број 1“. То ми каже Срђан, ја питам Горана, који је иначе долазио и код мене у Барселону кад је путовао, каже јесте. Ја га питам шта га одваја од других, а он ми покаже на главу- испричао је Маљковић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:Ђоковић променио план: Новак игра у Монте Карлу


Он је у емисији "Седмица" Радио Београда истакао и да је Новак Ђоковић апсолутни феномен и као спортиста и као човек.


- Да ли сте га икад ухватили или у тужним и срећним тренуцима да погреши, старији човек од њега би погрешио, дао неку нерезонску изјаву, али он никада. Све што је рекао, то је фантастично и може да уђе у уџбенике како се понаша један врхунски човек и спортиста. Имам обећање од његове маме, срели смо се недавно у Паризу, ишли смо заједно у Марбељу, разговарали смо и доћи ће овде у ОКС да прими пехар јер је једно седам-осам пута проглашенза најбољхег спортисту -рекао је Маљковић.


Истакао је и да је у ОКС већ три године све подређено припремама спортиста за ОИ у Токију.


- Имамо велико разумевање Владе, посебно председника (Србије Александра) Вучиха, који је својим челичним ангажовањем учинио све да наши спортисти имају најбоље услове за припреме за Токио. Верујем да ћемо имати око 90 или 100 спортиста у тиму за Токио -рекао је председник ОКС-а.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:За светску легенду тениса Федерер је најбољи у ери у којој игра: Ђоковић не би требало за то да мари


Легендардни кошаркашки тренер прокоментарисао је и ситуацију са минулог Мундобаскета кад Никола Јокић није хтео да даје изјаве новинарима.


- Никола је добар момак, слабо га познајем, али он је из једне узорне фамилије, мора да га је неко наљутио, али у принципу сви спортисти треба да разговарају. Ја сам био на многим конференцијама, сећам се једне после Мекдоналдстурнира у Паризу, Ришар Даукири, Фил Џексон, Мајкл Џордан и ја. Ту се долази, даје се 10 минута и на 10 и један секунд се прекида. У Реалу и Барселони играчи увек морају да говоре, нема избора- истакао је Маљковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

КИР СРБИН

10.02.2020. 10:16

Имамо ми више МУЛАЦА.Незнамо штаћемо са њима.