Рвачка репрезентација Србије отпутовала је данас у Рим, где се од 10. до 16. фебруара одржава шампионат Европе у грчко-римском и слободном стилу.


Србију ће представљати осам такмичара, у слободном стиилу Стеван Мицић (57 кг) и Заур Ефендиев (74 кг), у грчко-римском стилу Перица Димитријевић (63 кг), Мате Немеш (67 кг), Давор Штефанек (72 кг), Виктор Немеш (77 кг), Зураби Датунашвили (87 кг) и Михаил Каџаја (97 кг).


Наступ у Риму биће први за новог српског репрезентативца, Грузијца Зурабија Датунашвилија, који је недавно добио српски пасош.


Датунашвили има 28 година и током каријере је освојио три медаље на Европским првенствима.


- Велика ми је част што ћу наступати за репрезентацију Србије. У тиму је већ мој сународник Михаил Каџаја, који ми је причао све најлепше о Србији. Надам се да ћу успети да испуним очекивања и остварим резултате које је Михаил на претходним великим такмичењима. Сјајно сам се уклопио, одлично радио са остатком екипе током припремног периода и са великим нестрпљењем очекујем почетак такмичења“, рекао је Датунашвили.


Европско првенсво у Риму биће прилика да се настави са континуитетом добрих резултата на великим такмичењима, са којих српски рвачи редовно доносе одличија, а томе се нада и председник РСС Жељко Трајковић.


- Наш примарни циљ су олимпијске норме. До сада смо успели да освојимо три, али се надамо да се на томе неће завршити. Свакако се не одричемо медаља на Европском првенству и надамо се да ћемо низ сјајних резултата наставити и у Риму. Момци су одлично радили у претходном периоду и ово ће бити сјајна провера пред квалификационе турнире за Олимпијске игре у Будимпешти и Софији - истакао је Трајковић.


Србија је на претходном Европском првенству у Каспијску освојила три медаље. Два сребра, Виктор Немеш И Микхеил Каџаја у грчко-римском и Стеван Мићић у слободном стилу.