ПОСЛЕ успешне организације одбојкашке Лиге нација и у мушкој и у женској конкуренцији 2018. године, Краљево је поново добило поверење Светске одбојкашке федерације, па ће и ове године бити домаћин једног викенда овог престижног такмичења.

Мушка одбојкашка репрезентација Србије ће, наиме, у новој хали спортова у Краљеву, од 5. до 7. јуна, угостити националне селекције Сједњињених Америчких Држава, Ирана и Немачке, у оквиру 10. групе трећег викенда трећег издања Лиге нација.

Биће то још једна прилика да љубитељи магичне игре на мрежи из Краљева и околине уживају у квалитетним одбојкашким представама, да подрже наше репрезентативце и помогну им да добрим партијама и победама на свом терену остваре пласман међу пет најбољих селекција и тако се изборе за учешће на финалном турниру, који ће од 1. до 5. јула бити одржан у италијанском Торину.

Истовремено, светске и европске шампионке, одбојкашице Србије, у трећем издању Лиге нација (19. мај - 18. јун) биће домаћин 8. групе, другог викенда у нишком "Чаиру" (26-28. мај), селекцијама Холандије, Тајланда и САД.

Сви мечеви Лиге нација одбојкашица играће се од уторка до четвртка, а предвиђено је да се финални турнир одигра од 1. до 5. јула у Кини. n