Пласман стонотенисера Србије на ОИ је спортска сензација: Цела сала је причала о нашим играчима

Тањуг

петак, 31. 01. 2020. у 14:13

Пласман стонотенисера Србије на ОИ је спортска сензација: Цела сала је причала о нашим играчима

Стонотенисери Србије са председником Савеза Александром Каракашевићем

Превелики резултат је бити међу 16 екипа на свету, рекао је председник Савеза Александар Каракашевић

Председник Стонотениског савеза Србије Александар Каракашевић сматра да је пласман мушке репрезентације на Олимпијске игре у Токију њавећа сензација која се икада десила у овом спорту.


Репрезентација Србије у саставу Димитрије Левајац, Золт Пето и Марко Јевтовић олимпијску визу изборила је после победе од 3:2 над репрезентацијом Хонг Конга на квалификационом турниру у Гондомару.


"Напокон леп повод да се окупимо, а не да стално обећавамо да ћемо покушати, већ да после огромног успеха нешто кажемо. Резултат је толико велики да не може речима да се опише. По мом мишљењу, ово је највећа сензација која се икада десила у стоном тенису. Синоћ сам се вратио из Немачке, где је цела сала пирчала о стонотениској репрезентацији Србије. Превелики резултат је бити међу 16 екипа на свету", рекао је Каракашевић ан конференцији за медије.


Селектор репрезентације Милош Ђукић каже да је пласман на ОИ променио планове.


"Најискреније, нико није имао велика очекивања пре одласка на квалификације. Десила се највећа сензација у целом стонотениском свету. Захваљући играчима, који су дали свој максимум и више од тога, они су заиста пружили више него што је у овом моменту било и за очекивати. Наша следеће акција је Светско екипно првенство у Кореји, али као најважнији циљ поставићмо ОИ. Нећемо учестовати на појединачним квалификацијама-европским у Москви и светским у Дохи, због чега смо срећни јер аутоматски са овим што је екипа остварила пласман, ми имамо и два играча која су обезбедила учешће и на појединачном делу такмичења", рекао је Ђукић.


Стонотенисер Марко Јевтовић, који има искуство играња на највећој спортској смотри на свету, каже да се још увек не зна шта да очекује на ОИ у Токију јер се утисци још увек нису слегли.


"Полако крећем да схватам шта смо направили. Прелеп осећај и резултат. Захвалио бих се Савезу и свима који су веровали да можемо нешто да урадимо, као и играчима који су били на највишем ниову. Драго ми је због овог успех и надам се да ћемо само да наставимо да нижемо успехе и да што боље прођемо на ОИ", рекао је Јевтовић.


Репрезентативац Золт Пето каже да нису били свесни како је са стране изгледала радост после одлучујућег поена који је Србији донео Димитрије Левајац.


"Све је било фантастично, у том тренутку је деловало и мало нестварно. Тек кад су се утисци мало слегли, схватили шта смо урадили и колико је то велики резултат за српски стони тенис", изјавио је Пето.


Јунак Србије Димитрије Левајац истиче да му није било свеједно код одлучујућег поена у дулеу са 19. играчем света Цуном Тинг Вонгом.


"Велики је терет спао на мене, али трудио сам да не размишљам у том тренутку шта се дешава око мене, како он игра, шта ради, већ да се фокусирам на оно што ми је причао тренер. Саиграчи и тренер су ми пружили велику подршку и дали веру у себу да сам имао одрешене руке да радим шта хоћу. Одиграо сам најбољи меч у животу и да само направили огромну сензацију, да једна Србија победи две светске силе као што су Аустрија и Хонг Конг, мислим да се није десило одавно. Хвала свима на дивном успеху, било је неописиво", изјавио је Левајац.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)