Наставља се међународна сарадња ССС: Амбасадор Казахстана у посети Штефанеку и Маринковићу

Н. И.

30. 01. 2020. у 19:28

Наставља се међународна сарадња ССС: Амбасадор Казахстана у посети Штефанеку и Маринковићу

Фото: ССС

До сада смо ступили у контакт са више земаља и кренули смо у реализацију договореног. Тако се надам да ћемо што пре предузети конкретне кораке – рекао је Штефанек

Међународна спортска сарадња успостављена прошле године са многим земљама света, од првих дана 2020. године доживљава и реализацију. Поред одржавања и унапређивања постојећих контаката, Спортски савез Србије увек је расположен за стицање нових спортских пријатеља.


У просторијама Спортског савеза Србије председник Давор Штефанек и генерални секретар Горан Маринковић угостили су првог амбасадора Казахстана у Београду Габит Сиздикбекова. Како је Казахстан политички и економски партнер и пријатељ Србије, амбасадор је изразио жељу да упозна челне људе најмасовније спортске организације у Србији.


– Велико је задовољство што сте брзо одговорили на наш предлог и што смо за кратко време организовали овакав састанак. Част ми је што могу да упознам олимпијског шампиона који је на челу велике спортске организације као што је господин Штефанек. Имамо велику жељу да остваримо сарадњу на пољу спорта и верујем да уз позитивну енергију и вољу који су већ присутни, све то можемо остварити – рекао је амбасадор и изразио је жељу да казахстански стручњаци у боксу, спорту број један у њиховој држави, размене знања и искуства са боксерима Србије, а наравно да би сарадња са стручњацима колективних спортова Србије била од велике користи за развој спорта ове средњеазијске земље.


Председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек упознат је са спортским успесима Казахстана нарочито у борилачким спортовима, док је и сам посетио ову земљу за време Светског првенства у рвању 2019:


– За време боравка у Вашој земљи био сам срдачно дочекан и понео сам веома лепе утиске. Веома смо почаствовани Вашом посетом и верујем да сви детаљи нашег разговора воде ка обостраном побољшању спорта две земље. До сада смо ступили у контакт са више земаља и кренули смо у реализацију договореног. Тако се надам да ћемо што пре предузети конкретне кораке – рекао је Штефанек, а генерални секретар Маринковић је предложио низ активности које би допринеле побољшању односа и унапредили спортску сарадњу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације