Јеленић: Клупским темама није ни време ни место на великим такмичењима, не питајте играче шта се дешава у Партизану

Танјуг

29. 01. 2020. у 14:32

Јеленић: Клупским темама није ни време ни место на великим такмичењима, не питајте играче шта се дешава у Партизану

Виктор Јеленић фото: Н. Параушић

Свако треба да има одговорност за оно чиме се бави. Имате легално руководство Патизана, они треба да се питају у вези са свим, да изнесу чињенице – каже председник ВСС
Председник Ватерполо савеза Србије Виктор Јеленић рекао је да питањима о стању у клупском ватерполу, није било ни време ни место да се постављају играчима током Европског првенства у Будимпешти.

- Видим да се опет за време ЕП провлачила тема око стања у клубовима, а није било ни време ни место да се то пита за време неког великог такмичања. Опет је изашао проблем Партизана. Хтео бих да изнесем чињенице са којима сте можда упознати, можда и не, али то је истина. Партизан има три деценије спортски центар на којем су затворени, отворени базен, локали... Да ли су у последњих 15 година три пута урадили реконструкције базена? Званично, њихов дуг је око два милиона евра, незванично око шест милиона. Када бисмо то упоредили са фудбалом, онда је то око 400 милиона, а у кошарци би то било око 40-50 милиона - рекао је Јеленић на конфренецији за медије у ВСС.

Он је додао и да је ВСС већ помогао Партизану и навео да би сада појединци требало да помогну црно-белима.

- Ко је одговран за то што се дешава у Партизану? Држава, ВСС? Можда сам ја глуп, па не разумем. То је питање за Партизан, а не за играче. То је питање за руководство Партизана, то је нормано питање. Свако треба да има одговорност за оно чиме се бави. Имате легално руководство Патизана, они треба да се питају у вези са свим, да изнесу чињенице - рекао је Јеленић и додао да се лично залагао за помоћ Партизану.

- Као велики Звездаш, позивам да сви који воле ватерполо и Партизан, да помогну Партизану. Партизану треба помоћ, Партизан је потребан српском ватретполу. Дај да неко уради нешто, а не само да се прича. Да вас подсетим, као председник Звезде сам пре четири године помогао Партизану и довео им спонзоре. Продавали смо лоптице и сладоледе са грбом Партизана и Звезде и одвео сам господина Шоштара код мог пријатеља са којим смо то извели. Уз то, питам да ли им се већ помогло? Добили су дупло више од траженог и то уз помоћ председника државе. Лично сам помогао Партизану да добије обештећење за играча за кога то није требало да добије. Хајде да још неко помогне - рекао је први човек српског ватерпола.

Јеленић је рекао да је сада ВК Партизан потребан конкретан вид помоћи.

- Нека им неко помогне да плате хотел, нека неко отпише дугове... То је најважније што можемо да урадимо, као и сви који воле спорт, Партизан и ватерполо. На великим такмичењима није ни време ни место да покрећу та питања. Нека се играчи тада фокусирају на утакмице, првенство. То им је најважније.

Он је упитан и у чему ће се огледати следећи кораци помоћи клубовима.

- Све ће то да се реши. Стрпљење, не може све преко ноћи. Знате да овде ватерполо није приоритет, да су то фудбал и кошарка. Будимо реални, на ком смо месту? Освајамо медаље, радимо, боримо се за државу, али увек ће у фокусу бити велики спортови. Полако, нема журбе. Молим све који воле Партизан да се обрате, да позову у Партизан, да виде која им помоћ треба. То су конкретне ствари. Нека свако уради шта може - закључио је Јеленић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)