Стјепановић у Луксембургу дошао до олимпијске норме: Волео бих да ми се посреће и треће Игре

С. К.

29. 01. 2020. у 09:49

Стјепановић у Луксембургу дошао до олимпијске норме: Волео бих да ми се посреће и треће Игре

Велимир Стјепановић Фото: М. Вукадиновић

Имам искуство из Лондона и из Рио де Жанеира, најважније је да одем здрав и спреман - поручио је Велимир

НИКАД не одустаје. Велимир Стјепановић је годину дана јурио карту за Токио и за упорност је награђен пре три дана на "Еуромитингу" у Луксембургу. Некадашњи првак Европе је испливао А олимпијску норму на 200 м краул (1.46,99) у финалу трке на дупло дужој деоници на "Еуромитингу" у Луксембургу. Дан раније тријумфовао је у финалу 200 м слободно, али је тада био за две стотинке спорији од норме.


- Посрећило ми се из трећег покушаја, јер сам пре месец дана у Ђеру био на три стотинке од А норме. Мој тренер Себастијан Хигл и ја смо два сата уочи финала на 400 м одлучили да нападнемо норму. Рекли смо и судијама шта нам је циљ. Када сам се на половини стазе окренуо и видео на семафору 1.46,99, схватио сам да сам успео и других 200 метара отпливао сам лагано, са осмехом на лицу. Нисам јурио норму, јер знам да у Токију нећу пливати 400 м слободно. Волео бих да ми се и треће Олимпијске игре посреће - прича Стјепановић, који је наш 50. спортиста са ОИ визом.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:Стјепановић постао 50. члан тима Србије за ОИ у Токију


Да је у одличној форми показао је сат касније када је освојио злато на 100 м краул уз време (48,59), које је за две стотинке било слабије од А норме.


- Била је то једна од мојих најбржих трка у животу. Мислим да од 2016. нисам пливао брже. Те стотинке ме не деморалишу, јер ово је спорт. Некад, као на ЕП 2014. у Берлину, донесу злато. Јесте било тешко, али све сам издржао психички и физички - истиче Стјепановић.


Популарном Вељи сада следи само седмодневни одмор.


- Морам мало да предахнем, све је било напорно и стресно. Али, после недељу дана враћам се у "рудник". У мају ме очекује ЕП у Будимпешти, а потом Олимпијске игре. Најважније је да у Токио дођем здрав и спреман. Никад нисам ништа обећавао, па нећу ни сада. Идем корак по корак, битно је да јако отпливам јутарње квалификације, а потом полуфинале и акобогда финале. Конкуренција је жестока, одлучују нијансе. Срећом, имам искуство из Лондона и Рија, знам шта ме очекује - наглашава Стјепановић.


СТОТКА НОВИ ЦИЉ

СРПСКИ торпедо верује да ће у Токију пливати и 100 м слободно.

- Деле ме две стотинке, надам се да ћу макар на ЕП у Будимпешти испливати А норму и на тој деоници. У сваком случају, темпираћу форму за ЕП и Игре, остале такмичења пливаћу из пуног тренинга. Веома сам охрабрен - каже Стјепановић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације