Пијетловић жали због пропуштене шансе на ЕП: Желим да се опростим од репрезентације златом на Олимпијским играма!

С. К.

28. 01. 2020. у 08:11

Пијетловић жали због пропуштене шансе на ЕП: Желим да се опростим од репрезентације златом на Олимпијским играма!

Душко Пијетловић Фото: ВСС

Једино смо имали проблем у том мечу против Шпаније, јер смо доста промашивали, а они нису били бољи. Некада смо побеђивали у таквим ситуацијама - прича Душко

ДУШКО Пијетловић је и тужан и поносан. Један од најбољих светских ватерполиста жали што се од европских првенстава није опростио медаљом, али му је драго што су "делфини" Будимпешту напустили уздигнуте главе, као пети на 34. шампионату Старог континента без изгубљеног меча. Нада се да ће му последње такмичење у капици Србије, Олимпијске игре у Токију, бити незаборавно.


- Свака медаља на Играма је велики резултат, а нормално је да бих желео да се опростим са златом. То сања сваки играч на свом растанку од репрезентације - истиче Душко Пијетловић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:Ватерполисти Србије јасни: Остаје жал због медаље на ЕП, али наш циљ су Олимпијске игре


МАЂАРИ ЗАСЛУЖИЛИ ЗЛАТО - ДРАГО ми је, када већ нисмо ми, што су Мађари освојили титулу. Они улажу највише у ватерполо, нико не верује као они. Њихова лига одскаче у односу на друге, играо сам у многим земљама, али нигде нисам видео такве услове као код наших северних комшија - каже Пијетловић.

Трофејни центар подвлачи, као и његови другови, да ће дуго да се прича да су једина репрезентација која је освојила пето место, без изгубљеног меча у регуларном току. Нажалост, петерци у четвртфиналу против Шпанаца били су кобни.


- У суштини све је било у реду током шампионата. Једино смо имали проблем у тој утакмици против Шпаније, јер нас није служио шут, промашили смо доста шанси, а они нису били бољи од нас. Некад смо и у таквим ситуацијама побеђивали, сада нисмо... Мислим да смо добро играли. Сигурно да ми није пријатно то што сам своје последње Европско првенство завршио без медаље - истиче Пијетловић.


Оно што прекаљеног аса радује је то што је екипа одиграла мушки до краја шампионата. И то без њега, који је последње дане ЕП прележао због болести.


- Драго ми је што смо показали зрелост, што смо схватили да није свеједно бити пети или седми. Зна се да су те утакмице тешке, да немају такмичарски значај, да је тешко мотивисати се. По мени немају смисла - подвлачи Пијетловић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:Победа за крај: Ватерполисти Србије пети на ЕП у Будимпешти


Душко признаје и да је проблем што наши репрезентативци играју у шест земаља...


- Није добро то што нисмо у истом систему. Најбоље смо играли када смо се 2012. вратили у наше клубове. Наредне две године искористили смо максимално, нисмо морали да "обнављамо градиво", већ смо само ишли напред. Последњих година није тако, морамо да се враћамо уназад, а немамо времена. И то се осећа. Што се клубова тиче, видим напредак, нарочито у Војводини, али то је дуг процес.


Пијетловић верује да ће бити прави за Олимпијске игре у Токију.


- То је моје последње такмичење и надам се да ћемо бити максимално спремни. Имаћемо више времена него за ЕП, издвојићемо се, изоловати, фокусирати, како бисмо се што боље уиграли. Мораћемо и да кренемо од нуле, како не бисмо понављали грешке из Будимпеште.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:Капитен српских ватерполиста о смени генерација, притиску јавности и Токију: Подржите играче који долазе


Оно што брине Душка је што ће на олимпијском турниру моћи да игра само 12 играча.


- То ми се никако не свиђа. Ватерполо је данас много захтевнији него када сам улазио у репрезентацију, пре 15 година. Напори су превелики и било би најбоље да свака екипа има по 15 играча. Али, мораћемо да се прилагодимо и пружимо максимум - истиче Пијетловић.


НЕМА ОДМОРА

ШАМПИОНАТ је завршен синоћ, а играче већ за неколико дана очекују клупске обавезе.

- Ја са Солноком за два дана играм утакмицу мађарског првенства, а за седам Лигу шампиона. Али, то је професионализам, а како су наши играчи свуда лидери, очекује са да играју најбоље и да воде своје екипе. Друго је репрезентација, она је посебна, увек мотивише и инспирише - наглашава Пијетловић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације