КРУНА остаје у Шпанији. "Црвена фурија" је други пут заредом првак Европе у рукомету, пошто је у веома драматичном финалу у Стокхолму савладала Хрватску са 22:20 (12:11). Шпанци су, тако, изборили и учешће на Олимпијским играма у Токију, а "каубојима" се ни треће финале није позлатило.


Пулени Лине Червара су одлично почели, повели са 2:0, диктирали ритам све до 19. минута, када су стекли 10:7. Шпанци се нису дали збунити, заиграли су чвршће у одбрани, Хрвати нису десет минута постигали гол и преокренули су на 11:10.


У другом полувремену Степанчић је на почетку изједначио на 12:12, да би "црвена фурија" за три минута направила серију 4:0 за 16:12. Али, то није сломило Хрвате. Заиграли су одлучније, храбрије и у 54. минуту су повели са 19:18. Ипак, у финишу су далеко боље и сигурније одиграли Шпанци, који су брзим головима успели да врате предност и стигну до своје друге европске титуле.


Бронзу је освојила Норвешка, која је савладала Словенију са 28:20 (12:9). Пети су Немци, који су били бољи од Португалије - 29:27 (14:12). Подсетимо, рукометаши Србије су заузели 20. место. Надамо се да ће бити успешнији на следећем ЕП 2022. у Словачкој и Мађарској.


Капитен Хрватске Домагој Дувњак проглашен је за најкориснијег играча (МВП) шампионата. Најбољи одбрамбени играч је Немац Хендрик Пекелер.


Више од 20.000 навијача је изабрало идеалан тим у којем су, осим Дувњака и Пекелера, Перез де Варгас (Шпанија), Јоендал (Норвешка), Сагонсен (Норвешка), Карачић (Хрватска), Банхиди (Мађарска), Македа (Шпанија) и Јанц (Словенија).