ПОБЕДНИЧКИ погодак Жељка Мусе неколико секунди пре краја другог продужетка у суботњем полуфиналу Европског првенства није био регуларан.

То тврди члан стручног штаба норвешке репрезентације Кент-Хари Андерсон, а његове речи данас преносе шведски медији. Норвешка је у суботу увече победом против Словеније 28:20 у Теле2 Арени у Стокхолму освојила бронзану медаљу, па је свака могућност жалбе тиме отклоњена, али видео-снимак Мусиног гола показује да Андерсонове речи имају основа.

Муса је ушао барем метар у шестерац пре него је добио лопту, о томе нема сумње. Не разумем како су судије могли то да дозволе. Били су врло близу и све су видели“, рекао је Андерсон и додао како је ову ситуацију открио током анализе утакмице.

На снимку се види како Муса заиста улази у вратарски простор како би заобишао норвешку звезду Сандера Сагосена и изборио се за позицију. У том тренутку судије гледају према лопти коју средином терена води Игор Карачић. Пре него што му је Карачић асистирао за побднички гол, Муса је био прописно постављен и судије су признале го.

Андерсон тврди да су судије морале да искористе могућност прегледања снимка и да пониште погодак и досуде лопту за Норвешку. Међутим, Норвежани су пропустили рок за жалбу и ништа више не може да промени чињеницу да Хрватска игра у финалу Европског првенства.