Селектор рукометне репрезентације Хрватске Лино Червар рекао је да су његови играчи вечерас против Норвешке у полуфиналу Европског првенства одиграли херојску утакмицу.

- Немам речи којима бих захвалио играчима, то је била херојска утакмица која се ретко виђа. Било је напетије него 2003. године када смо на путу до титуле светског првака у Португалији победили Шпанију. Нисмо били у финалу 10 година, рукомет није умро. Све заслуге и честитке треба упутити играчима. Момци су показали да се исплати борити, да нема пораза све до краја. Ово је моја 10. медаља, знао сам да нећу отићи без ње", рекао је Червар, пренела је Хина.

Хрватска је после два продужетка у Стокхолму победила Норвешку са 29:28 и пласирала се у финале. Победоносни гол постигао је Жељко Муса у последњим тренуцима утакмице.

У финалу, у недељу од 16.30, Хрватска ће играти против победника другог полуфинала између Словеније и Шпаније. Хрватска је до сада освојила пет медаља на европским првенствима, сребра 2008. и 2010. године и бронзе 1994. 2012. и 2016. године.