Партизан је институција и потребан нам је: Немања Mаријан о мукама црно-белих и српских ватерполо клубова

Ђ. САМОИЛОВИЋ

24. 01. 2020. у 20:05

Партизан је институција и потребан нам је: Немања Mаријан о мукама црно-белих и српских ватерполо клубова

Немањa Маријан фото: Н. Параушић

Имаће клуб из Хумске нашу подршку и у будућности колико год будемо у могућности, стање забрињавајуће – каже генерални секретар Ватерполо савеза Србије
ОД специјалног извештача Новости - Будимпешта

БЕЗ обзира на то што се неће борити за медаље на 34. ЕП, ватерполо репрезентација Србије је и даље велесила у базену. Потпуно другачија ситуација је у клубовима, којима су финансијски проблеми отежали посао да се направи успех попут оних Партизана и Црвене звезде у Лиги шампиона са почетка деценије.

Ове сезоне, наша земља нема представника у елити, док су последње две, три године вечити носили епитет фењераша и нису забележили ниједну победу. О проблемима српских ватерполо клубова и кризи која дрма ВК Партизан, као и потенцијалним учесницима Лиге шампиона, у Будимпешти смо разговарали са генералним секретаром Ватерполо савеза Србије Немањом Маријаном.

- У августу и септембру прошле године, захваљујући Влади Србије, помогли смо клубове који играју регионалну лигу и квалификације за европска такмичења. Тада је то већ било касно за прављење екипа, то се ради у мају, због тога нема резултата на међународној сцени. Надамо се да ћемо видети те резултате већ од следеће сезоне. Наставићемо да помажемо клубове који не могу да функционишу без нас - причао је Маријан српским новинарима.

Озбиљна финансијска криза дрма ВК Партизан, проблеми у управи су изашли на видело пред нову годину у редовима гиганта са Бањице, што је јако проблематично за наш клупски ватерполо.

- Забрињавајуће је стање због финансија, знамо колико Партизан има проблема, помогли смо и њима као највећем клубу у Србији, али нажалост то им није било довољно пошто су годинама на ивици езгистенције. Не можемо да окренемо главу, морамо кроз разговоре са одговорним људима да решимо тај проблем. Партизан нам је потребан као институција српског ватерпола и имаће нашу подршку и у будућности колико год будемо у могућности - рекао је генерални секретар ВСС.

Причао је Маријан и о потенцијалним пројектима за елитно такмичење.

- Ако неко хоће да прави екипу за Лигу шампиона, онда мора да доведе спонзоре. Приоритет Ватерпола савеза је да помогне струку и развој - нагласио је челник Савеза.

НИСУ НАУЧИЛИ НА ПОРАЗЕ
ИАКО је деловало да су хладних глава поднели пораз од Шпаније у четвртфиналу, у српским ватерполистима је све куљало по речима Маријана:

- Само споља делује да ватерполистима није тешко пало, верујте да је тако. Нису научили на поразе, не воле их, они ће сигурно да се преиспитају што је било тако, а то су момци који су били у врху светског ватерпола.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

stanje zabrinjavajuće

24.01.2020. 20:34

Jeste, od ovih iz Šapca i Kragujevca crna glodarija ne mož da dođe do trofeja.

Mitar

24.01.2020. 21:10

Oni koji su ga gurnuli pod led sad će kao da ga vade.Licemerno !!!Već godinama nijedan Partizanov trener nije trener neke reprezentativne selekcije,ni jedan funkcioner u Savezu nije iz Partizana. Sve ste učinili da razbije te najveći sportski klub u Svetu.