Ватерполисти против Италије за пето место на ЕП

Ђ. С.

петак, 24. 01. 2020. у 17:20

Ватерполисти против Италије за пето место на ЕП

Немања Вицо фото: Н. Параушић

Изабраници Дејана Савића играће за пето место на Европском првенству у Будимпешти, пошто су у утакмици за пласман победили Грчку 12:9
ОД ИЗВЕШТАЧА "НОВОСТИ": БУДИМПЕШТА

Олимпијски шампион бориће се са светским за пето место на ЕП у Будимпешти. Ватерполисти су у петак савладали селекцију Грчке - 12:9 (3:3, 3:2, 4:2, 2:1), тако да ће тачку на Шампионат ставити у недељу од 16 часова против Италијана.

Ватерполо тим Србије чије је званично осигурање "Уника" сломио је отпор упорног ривала тек у другом полувремену, а били су ослабљени неиграњем Душка Пијетловића, који је болестан. На крилима Дедовића и Стефана Митровића, Срби су у последњу деоницу ушли са три гола разлике, и затим задали завршни ударац Грцима.

- Битно је пре свега психолошки да смо одиграли добру утакмицу и славили. На моменте смо били одлични, па остаје још већи жал за оном утакмицом против Шпаније. После тог пораза, остатак такмичења морамо искористити на прави начин - рекао је Милан Алексић.

Нису утакмице у разигравању оне које луче адреналин у венама спортиста, па смо стога ушли нешто спорије у дуел против "хелена" и унели непотребну неизвесност приликом одласка на одмор. Међутим, чим смо заиграли сходно реномеу који поседујемо у светским ватерполо оквирима, противник није имао шансе, а за недељу смо заказали окршај са старим ривалима.

- Играмо против шампиона света и боримо се за пето место. Немамо много утакмица до Олимпијских игара па ћемо се потрудити да пружимо максимум против Италије. Не могу се увек освајати медаље, можда је ово и добра ствар, да нас Бог мало спусти на земљу после свих успеха и медаља - истакао је Душан Мандић.

БАЗЕН: "Дунав Арена" у Будимпешти. Гледалаца: 1000, Судије: Корижна (Пољска), Ортега (Шпанија). Играч више: Србија 8 (1), Грчка 13 (6). Петерци: Србија 1(1).
СРБИЈА: Гојко Пијетловић (6 одбрана), Мандић 1, Дедовић 3, Ранђеловић, Ћук, Вицо 2, Алексић, Јакшић, Филиповић 2, Прлаиновић 1, Стефан Митровић 3, Бранислав Митровић (4 одбране).
ГРЧКА: Зерведас (7 одбрана), Генидуниас 1, Скумпакис, Капотис, Фонтулис 1, Папанастиау 1, Дервисис, Аргиропулос 1, Мурикис, Коломвос 2, Гунас, Влахолопулос 3, Галанидис.