Маринковић најављује још бољу годину: Радићемо више на сегменту међународне сарадње

Н. Иљукић

четвртак, 23. 01. 2020. у 18:44

Маринковић најављује још бољу годину: Радићемо више на сегменту међународне сарадње

Горан Маринковић и Давор Штефанек Фото: ССС

На Куби се тренутно на припремама налазе наши рвачи, а нема сумње да ћемо и са спортским пријатељима из многих других земаља унапредити спортску и техничку сарадњу - каже Маринковић за "Новости"

Спортски савез Србије, најмасовнија спортска организација на Балкану, биће у центру пажње и у години која је почела. Генерални секретар ССС Горан Маринковић је за "Новости" открио само неке од планова и акција у којима ће Спортски цсавез Србије још једном да докаже своју величину.


-Веома смо задовољни резултатима наших спортиста, али и резултатима рада Спортског савеза Србије у 2019. години. Поносни смо на чињеницу да ћемо у 2020. години организовати највероватније 12 или 13 Малих сајмова спорта, а као и обично централни догађај биће у новембру када организујемо Сајам спорта, под куполама Београдског сајма - каже Маринковић, најближи сарадник председника ССС Давора Штефанека.


Интересантно је да је Спортски савез Србије своју велику, спортску мисију, најчешће испуњавао у мањим, локаланим срединама, што је од изузетне важност за људе ван великих градских општина.


-Планирамо организацију Сеоских спортских игара које су прошле године биле пун погодак и види се колика је потреба за активним бављењем спорта у мањим срединама широм наше Србије. Истовремено, појачаћемо рад са женама у спорту. План је да жене у фитнес центрима имају бар један бесплатан тренинг, а централни догађај биће организован 8. марта на трговима широм Србије - открива Маринковић.


Традиција већ постаје и сарадња са Војском Србије.


-На ту сарадњу смо веома поносни, јер Министарство одбране препознаје да је Спортски савез Србије прави партнер у обезбеђивању услова за припреме припадника наше војске за традиционалне, Међународне војне игре на којима наши војници и официри бележе запажене резултате - каже Маринковић.


Неибежна тема је и Мајска награда...


-Ова манифестација је постала одавно прелепа традиција на коју смо поносни ми, али и сваки од добитника Мајске награде која је заиста престижна и, подсећам, може да се добије само једном у животу. Истовремено, ове године креће серијал филмова под насловом "Како постати шампион" који је урађен уз подршку Спортског савеза Србије - закључио ј

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације