ОД ИЗВЕШТАЧА “НОВОСТИ”: БУДИМПЕШТА


НАВИКЛИ су нас наши ватерполисти на медаље, али нажалост у Будимпешти смо остали без иједне. Шпанци су били бољи после извођења петераца, и са разлогом ће славити, док нашим момцима остаје да се спреме за одбрану Олимпијског злата. Разочарани су били сви наши момци и свесни да ће морати додатно да се помуче да се врате на победничко постоље.


- Могу само да честитам својој екипи на заиста фер и коректној борби. Дали смо све од себе, не могу да кажем да смо овог пута имали среће, али честитке и екипи Шпаније. Не бих да бацам мрљу на ово ЕП, ишли смо по медаљу, али Србији није загарантовано златно постоље. Борили смо се до краја, нисмо изгубили на петерце, већ раније. Ми смо ти који смо им омогућили такав резултата, одбрана је функционисала до самог краја, али је у нападу ишло нешто слабије - рекао је Филип Филиповић после болног пораза.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Ватерполисти Србије против опасне Шпаније за полуфинале ЕП: Турнир постаје интересантнији


Тешко да ико може ишта да замери нашим ватерполистима, који су нам последњи х година доносили највише радости из света спорта.


- Замолио бих јавност да има разумевања за ову екипу, састали смо се пре месец дана, немамо много прилике да играмо и тренирамо заједно, за разлику Шпаније којој скоро цела екипа игра у Барселонети и има времена да се уигра. Имамо прилику да после ове утакмице завршимо један циклус и да се спремимо за најбитније такмичење – Олимпијске игре. Ако заслужимо постоље на лето биће сјајно, ако не морамо прихватити поразе као саставни део овог спорта.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Србија неће бранити круну на ЕП: Шпанија после петераца прошла у полуфинале


Дејан Савић је наизглед мирно понео болан пораз и прерано испадање, иако је мишљење да је екипа Шпаније имала зрно среће вишка.


- Очекивали смо тешку утакмицу, не са оваквим исходом. Тешко отварање, Шпанци су успели да преокрену и наметну свој ритам, чега смо се прибојавали. Јурили смо резултат, али смо заказали са играчем више и на крају су дошли петерци који су се завршили како су се завршили. Не волим да се ослањам на срећу у спорту. Све се вежба, петерци нису лутрија. Предстоји нам да се дигнемо, ова екипа није навикла на овакве ствари и желимо да остваримо најбољи могући резултат. Циљ је да искористимо овај турнир кроз анализу, као припрему за Олимпијске игре.


САМО НАМА МОГУ ДА СУДЕ ФАУЛ У ПОСЛЕДЊЕМ НАПАДУ

РАЗОЧАРАН је био и Андрија Прлаиновић који је имао замерке на рачун судија, али и похвале на рачун шпанског голмана.

- Задњи напад и играч више... Само ми можемо да добијемо контра-фаул, то се само нама суди у задњем нападу. Све што је могао да одбрани Пинедо - одбранио је. Направио је разлику. Успели смо да се вратимо после 5:3 и 6:4. Имали смо тренутке да преломимо, имали смо два-три напада у финишу где је фалило мало стрпљења да поведемо...