Екипа Формуле 1 Ферари представиће нови болид за предстојећу сезону, у једном од највећих и најважнијих позоришта у Италији.

Промоција ће бити одржана 11. фебруара од 18.30 у позоришту Вали, у Ређо Емилији, где је у 18. веку настала италијанска тробојка. Тај град је 32 километра удаљен од Маранела, седишта Ферарија, места где је настао нови болид.

Италијански тим се одлучио за ранију промоцију, како би наставио да развија болид пре почетка прве недеље тестирања у Шпанији.

Ферари је последњи пут био шампион у конкуренцији конструктора 2008. године, а у конкуренцији возача 2007. године, када је најбољи био Кими Раиконен.

- Ниво такмичења никада није био оволико висок. Имамо све потребне реквизите за успех, али ништа не узимамо здраво за готово пошто се наши противници, као и ми, такође јачају како би напредовали - рекао је директор екипе Матија Биното, пренео је Скај.

За сада је познато да ће Рено представити нови болид 12. фебруара у Паризу, док ће Мекларен дан касније у Вокингу представити своје ново возило.

Шестоструки узастопни шампион Мерцедес промовисаће нови болид 14. фебруара на Силверстону, а истог дана, путем интернета, промоцију ће обавити и екипа Алпха Таури, која се до прошле сезоне звала Торо Росо.