Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Савић рекао је данас да је његова екипа спремна за четвртфиналну утакмицу против Шпаније, за коју је рекао да је најнепријатнија на Европском првенству у Будимпешти.Србија никада није изгубила од Шпаније на Европским првенствима, али Шпанија има три узастопне победе и успешнија је на Светским првенствима.

- Тако је када играју два тима са титулама. Ми прваци Европе, олимпијски шампиони, они вицешампиони Европе и света. Одличан тим, играју као досадан ватерполо, препун комбинација, налажења решења у тренутку. Већина играча је у истом клубу што им даје много простора за уигравање. Верујем да смо спремни за утакмицу која је, рекао бих, најнепријатнија на читавом турниру - рекао је Савић, пренео је Ватерполо савез.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Оправдана очекивања: “Делфини” против Шпаније за полуфинале ЕП

Ватерполисти Србије играју у среду од 17.30 у Дунав Арени против Шпаније, у четвртфиналу Европског првенства у Будимпешти.

- Екипа која нам најмање стилом игре одговара. Али, играли смо толико пута и надам се да и овога пута неће бити проблема. Сигурно најзанимљивији дуел четвртфинала. Имамо наш притисак, хоћемо што даље, па је Шпанија ту пре или касније - рекао је репрезентативац Србије Стефан Митровић.