Женска ватерполо репрезентација Србије заузела је последње место на Европском првенству у Будимпешти, пошто је данас после петераца изгубила од Немачке са 13:15 (2:4, 2:1, 6:2, 1:4 - 2:4).Из петерца су голове постигле Мишковић и Јаковљевић, а неуспешне су биле Рудић и Јосифовић.

У немачком тиму гол су постигле И.Дајк, Восеберг, Стефел и Г.Дајк, а неуспешна је била Вундер.

- Имали смо далеко већа очекивања. Од почетка смо играле лоше и тако је било до краја. Ово данас је било лоше у последњем делу. Петерци су лутрија и жао нам је што нисмо победом завршиле такмичење - рекла је капитен Тијана Јаковљевић, пренео је Ватерполо савез Србије.

Селекторка Драгана Ивковић рекла је да је овакав резултат реалност.

- Ово је реалност. Имали смо велике апетите после лаког пласмана на такмичење. Фокусирале смо се на четвртфинале, али после пораза од Хрватске када су прорадили разни генерали после битке, разне приче, девојке су биле разочаране и остале под притиском, а он се одразио и на најискусније да не пруже оно што могу - навела је она.

Српске ватерполисткиње су претходна два европска првенства завршавале на деветом месту, али су турнир у Будимпешти данас завршиле на последњем, 12.