Ватерполисти Србије играће у среду против Шпаније, у четвртфиналу Европског првенства у Будимпешти.

Србија је освојила прво место у Групи Б и директно се пласирала у четвртфинале, а Шпанија је у понедељак победила Немачку са 12:6 и изборила меч са Србијом.

- Снажан ривал, добро уигран, физички моћан. Пероне командује, Пинедо одлично брани, Гранадос и Мунарис квалитетни шутери. Знамо на кога да обратимо пажњу. Не очекујем пуно голова, биће као у финалу Барселоне. Треба да наметнемо наш ритам, да не уђемо у њихов. У сваком случају дерби четвртфинала, одлучиће гол два, а и они знају против кога играју - рекао је српски репрезентативац Душан Мандић.

Српски ватерполиста Душко Пијетловић рекао је да је време да његова екипа одигра најбоље што може.

- Одлично се Шпанци познају, махом су у једном клубу и то им олакшава посао. Баш су уиграни али нисмо ни ми за бацање. Имамо квалитет, очекујем јако тешку утакмицу. Играли смо недавно на припремама, али тај меч ништа не значи. Увек се тада тактизира. То није била наша игра, време је да сада одиграмо најбоље што можемо - навео је он.

Репрезентативац Србије Никола Јакшић оценио је да је његова екипа најбоља на турниру.

- Увек кажем да све зависи од нас. Добри су и очекујем тешку утакмицу. Битно је како ћемо да кренемо у одбрани. Ако буде како треба онда можемо да се надамо успеху. Мислим да смо најбоља екипа, стојим иза тога и зато кажем да све зависи од нас. Подижемо форму и то је најважније - рекао је он.

Утакмица се игра у среду од 17.30.