"ДЕЛФИНИ" су очекивано изборили директан пласман у четвртфинале 34. Европског првенства у Будимпешти, али су у својој групи Б увидели шта све морају да поправе до меча одлуке. Владаре Старог континента нешто слабије партије не забрињавају, јер добро знају да од нокаут-фазе морају да играју онако како приличи олимпијском победнику.

- Као и на претходним такмичењима, ми смо и даље у тренажном процесу. Ппротив ривала у групи нисмо били концентрисани 100 одсто, нарочито против Румуније и Холандије. Једино смо мало тежи задатак имали са Русима. Међутим, показали смо доста слабости, поготово у прве две четвртине. Ипак, то може да буде и добро, јер је веома важно добро играти у другом делу шампионата. Једноставно, нокаут-фаза не трпи било какво опуштање, а ја верујем да ћемо бити прави када је најважније - каже за "Новости" Милош Ћук.

Сви су у ватерполо тиму Србије, чије је званично осигурање "Уника", убеђени да ће се за улазак у полуфинале борити са Шпанцима, који су апсолутни фаворити у данашњем дуелу осмине финала са Немачком.

- Уверен сам, скоро 99 одсто, да ћемо играти са Шпанцима. На недавном СП у Кореји, где смо играли у подмлађеном саставу, победили су нас и то убедљиво. Пре две године у Барселони одиграли смо неизвесно финале, у којем смо ми славили после петераца. Веома тежак противник. Реч је о брзој, експлозивној екипи. Уочи овог ЕП припремали смо се са њима у Барселони, тако да неких великих тајни међу нама нема. Против њих никако не смемо да поновимо игре из групне фазе. Морамо од прве четвртине да будемо агресивни, да их нападнемо. Знам да је ово излизана фраза, али истине је да ће славити онај који буде више желео - подвлачи Ћук.

Милош примећује да ће ових дана максимално да тренирају, нада се да ће имати и једну тренинг утакмицу, како би остали у ритму. Сматра и да шампионат у ствари почиње данас, када ће све екипе играти стресне, неизвесне утакмице.

- Види се да су екипе у врху веома изједначене. Мене је у групној фази изненадила Црна Гора која умало није направила велики преокрет против Хрватске. Шпанија је одиграли сјајан меч са Мађарском (11:11), а Италија је исто тако добра. Сматрам да на овом ЕП нема изразитог фаворита, да су екипе изједначене и да ће бити неизевсно до краја. По мени, великог фаворита нема - истиче Ћук.

СЈАЈНА АТМОСФЕРА
УЗДАНИЦА Србије сматра да је атмосфера на базену "Дунав арене" изванредна:
- Амбијент је леп, инспиративан. Трибине су испуњене, а тек ће бити, јер следе, напете, стресне, неизвесне утакмице. Већина нас игра или је играла у Мађарској, Будимпешти, тако да се на неки начин осећамо као код куће.

ЕП У ВАТЕРПОЛУ
1/8 ФИНАЛА - 20. јануар
Црна Гора - Турска 14.30
Немачка - Шпанија 16.00
Русија - Грузија 17.30
Румунија - Грчка 19.00

ЧЕТВРТФИНАЛЕ - 22. јануар
Италија - Ц. Гора/Тур. (П1) 16.00
Србија - Нем./Шпа. (П2) 17.30
Мађарска - Рус./Груз. (П3) 19.00
Хрватска - Рум./Грч. (П4) 20.30

ПОЛУФИНАЛЕ - 24. јануар
П1 - П3 17.30
П2 - П4 19.00

НЕДЕЉА - 26. јануар
За седмо место 14.30
За пето место 16.00
За бронзу 17.30
ФИНАЛЕ 19.00